WordPress Templates

Urzici cu naut

Stiti ca v-am tot spus ca urzicile sunt preferatele mele. Le gatesc in diferite variante, in fiecare primavara, si daca aveti rabdarea sa cautati pe blog veti gasi cateva retete savuroase: de la borsul de fasole cu urzici, la piureul de urzici. Imi plac si le ador. Asa se face ca acum va aduc o reteta savuroasa de urzici cu naut si mult usturoi. O reteta de post, de primavara, fresh si rapid de preparat. Ajutorul de nadejde este, si de data asta, nautul catifelat pe care il gasiti in conserva la Sun Food. Imi place sa il folosesc pentru ca este un naut de calitate, fiert exact cat trebuie, cu boabe mari, pline.

Urzici cu naut

Ingrediente pentru reteta de Urzici cu naut

Urzici cu naut
  • 1 conserva de naut Sun Food
  • 300 gr urzici (adica cateva maini bune)
  • 5-6 catei de usturoi
  • sare
  • ulei
Urzici cu naut

Mod de preparare pentru reteta de Urzici cu naut

Spalati bine urzicile in cateva ape, scurgeti-le si taiati-le coditele mai „lemnoase”. Depinde de cum sunt culese si cate de „tinere” sunt.

Puneti-le la fiert in apa cu putina sare. Lasati-le sa fiarba la foc molcom, 30-40 minute. Scurgeti-le si tocati-le mare cu un cutit.

Urzici cu naut

Intr-o tigaie incalziti putin ulei si adaugati usturoiul feliat subtire. Amestecati rapid si imediat ce simtiti aroma adaugati boabele de naut si urzicile. Amestecati si lasati pe foc, amestecand din cand in cand pana se evapora apa lasata de urzici. La final presarati putina sare si optional niste rozmarin verde.

Urzici cu naut

Savuros si de post!

Urzici cu naut

Voua va plac urzicile? Le gatiti?

Urzici cu naut

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.