WordPress Templates

Racituri de cocos

De cativa ani imi tot spun: racituri de cocos, macar o data trebuie sa incerc. Si de fiecare data cand am avut cate un cocos de tara, am facut cu totul si cu totul altceva din el. De regula supa cu galuste, pieptul il fac cu smantana (ciulama), iar pulpele cu vinete. V-am lasat link-urile aici, doar sa dati click, atat. Insa de data asta, fiind si vremea propice, adica destul de rece, am zis ca e timpul sa incerc sa fac racituri de cocos. Mie imi plac mai mult racituri de porc, pe care le fac anual, iar racituri de cocos mi se par putin cam „dulci” pentru gustul meu.

Am ales, ca si in cazul raciturilor de porc, sa nu dau jos grasimea de deasupra, dupa cum se vede si din fotografii, pentru simplu fapt ca asa se fac la tara, asa sunt rustice si te introduc in atmosfera aia de demult. Daca doriti sa faceti niste boluri perfecte, atunci puteti decora cu bucatile de legume si sa scoateti zeama fara grasime. Eu sunt doar un blogger, asa incat imi pot permite sa ma joc cu mancarea dupa bunul meu plac.

Racituri de cocos

Ingrediente pentru reteta de Racituri de cocos

  • 1 cocos de tara
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • boabe de piper
  • sare mare
  • frunze de dafin
Racituri de cocos

Mod de preparare pentru reteta de Racituri de cocos

Cocosul de tara spalat, curatat si desfacut in bucati: piept, aripi, pulpele taiate in doua, spinarea. Curatati cartoful, ceapa si legumele. Puneti bucatile de carne si legumele intr-o cratita sau oala mare si tunati apa pana le acoperiti. Adaugati sarea, boabele de piper si frunzele de dafin.

Puneti oala la fiert pe foc mare pana incepe sa bolboroseasca apa, adica incepe sa dea in clocote. Spumati si reduceti focul la minim. Acoperiti oala pe jumatate cu un capac si fierbeti cateva ore pana ce carnea se desprinde de pe oase.

Cand sunt gata fierte si apa a scazut si incepe sa se „prinda” la rece, scoateti bucatile de carne intr-un castron mare. Scoateti carnea de pe oase si asezati-o in cateva boluri. Strecurati zeama prin sita, turnand usor in bolurile cu carne. Dati la rece pana a doua zi. Zeama se va intari fara sa fie nevoie sa adaugati gelatina.

Racituri de cocos, dulci si delicioase!

Racituri de cocos

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Racituri de cocos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.