WordPress Templates

Pui aromat la cuptor cu cimbru si busuioc

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

M-am inscris in provocarea tinuta de Ama pe blogul ei. Marturisesc ca mi-ar fi placut sa ma inscriu de mai multa vreme, insa nu am reusit. Dar vorba ceea: niciodata sa nu spui niciodata… sau mai bine mai tarziu decat niciodata… iata-ma inscrisa. Bucuria mea a fost deplina caci mi-a revenit spre rasfoire blogul Polianei, EnjoyDessert. Tare frumos blogul si multe retete mi-au facut cu ochiul. M-am decis sa prepar pentru masa  de pranz, o masa mai speciala (am sarbatorit 14 ani de casatorie! ufff, na ca am zis-o! :))) reteta Polianei de Pui aromat la cuptor cu cimbru si busuioc. Si alegerea a fost… mega-senzationala. Poliana, multumesc!

Pui aromat la cuptor cu cimbru si busuioc

Ingrediente pentru Pui aromat la cuptor cu cimbru si busuioc

  • un pui de 1.5 kg
  • 1 lamaie
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1/2 lingurita piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 cana apa

pentru garnitura:

  • cartofi, cam un kg , daca nu si mai mult
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri susan
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1 lingurita boia dulce
Pui aromat la cuptor cu cimbru si busuioc

Mod de preparare pentru Pui aromat la cuptor cu cimbru si busuioc

Reteta este super usoara si mare lucru nu aveti de facut, insa rezultatul e fabulos!

Deci… luati puiul si spalati-l bine de tot in cateva jeturi de apa rece. Lamaia o spalati si o intepati pe alocuri cu varful unei tepuse de frigaruie, cat mai adanc. Ceapa o curatati de coaja si o taiati in doua. N-am inteles de la Poliana daca trebuia sau nu taiata, insa eu am taiat-o in doua bucati si bine am facut pentru ca altfel nu reuseam sa o folosesc intreaga. Frecati cavitatea puiului cu putin sare de mare. Apoi introduceti o jumatate de ceapa,  lamaia si cealalta jumatate de ceapa. Pe alocuri, introduceti si usturoiul curatat de coaja. Legati picioarele puiului cu o sfoara sau ata de bucatarie, pentru a sta strans si a se coace frumos si a nu o lua la fuga cand  se va vedea aruncat intr-o caldura zapusitoare.

Puneti puiul asa legat fedeles intr-o tava potrivita ca marime, stropiti-l cu ulei de masline si frecati-l bine de tot pe toate partile cu amestecul de condimente pregatit cu cateva minutele inainte… adica intr-un bol ati amestecat frumusel boia de ardei, sare, busuioc si cimbru. Frecati-l bine de tot, turnati apa rece, acoperiti-l cu o folie si dati-l in cuptorul incins la 190 grade pret de o ora. Dupa care scoateti folia si rumeniti-l pana prinde o culoare atragator de aramie 🙂 cam inca vreo jumatate de ora. Folositi termometrul pentru friptura pentru a fi sigur ca puiul vostru e copt bine si patruns exact atat cat trebuie.

Aveti grija si nu uitati cat sta puiul la rumenit fara folie, sa il mai stropiti din cand in cand cu zeama din tava. Cam atat in ceea ce priveste frumuselul Pui aromat la cuptor cu cimbru si busuioc.

Pui aromat la cuptor cu cimbru si busuioc

Pentru garnitura am optat tot pentru cea pregatita de Poliana, am zis hai sa fie meniul complet!
Deci cartofii ii curatati de coaja si taiati in felii grosute. Puneti-i la fiert in apa cu sare de mare. Lasati cateva clocote, cam 7 minute. Apoi ii scurgeti de apa, lasati sa iasa tot aburul din ei si sa se zvante bine.

Cand aproape sunt reci ii stropiti cu ulei de masline si ii aruncati intr-un bol in care ati amestecat  pesmetul, susanul, sarea de mare si boiaua de ardei dulce. Tavaliti-i bine de tot, pe toate partile, scuturati-i de exces si puneti-i la copt intr-o tava, pe o foaie de copt. Dati foc iute, pe treapta cea mai de sus a cuptorului sau folositi optiunea de grill, daca aveti.

Scoateti si serviti impreuna cu puiul pastrat cald. Mega-fabulos de delicios. Parol!
Mai adaug ca l-am acompaniat si de un must rece si dulce. Pupicei si toamna frumoasa sa aveti!
Pofta buna!

Pui aromat la cuptor cu cimbru si busuioc

15 Responses to Pui aromat la cuptor cu cimbru si busuioc

  1. Poliana spune:

    😀 Ce frumos si bine rumenit e puiul tau, ma bucur mult ca ti-a placut….si ti-a iesit super!! La cat mai multi ani fericiti si sanatosi impreuna! Pup cu drag!

  2. Timea spune:

    Minunat arata puiul! Si cartofii sunt tare buni si aromati!

  3. Ah cat de bine arata puiul asta,chiar nu am mai gatit demult..dar urmeaza ca tare pofta ne-ai facut!
    Te pupam ,o saptamana cat mai usoara Alice:)

  4. Cristina spune:

    Multi ani fericiti impreuna! Puiul arata senzational! Pup!!!

  5. Alice spune:

    Va multumesc tuturor!

  6. In primul rand va doresc o casnicie lungaaaa si fericita!
    Preparatul arata f apetisant, felicitari draga mea!
    Pupici

  7. Rocsy Ciobanu spune:

    La multi ani frumosi si cu iubire impreuna.Puiul arata senzational si cred ca te lingi pe degete ce bun este!

  8. catkitchen spune:

    O casnicie cat mai frumoasa in continuare !! 😉
    PS.La cum arata acest puiut , sunt sigura ca a fost o grozavie !!!

  9. Licuta Marin spune:

    Arata grozav de bine puiul tau!!!Yummy, as infuleca pe loc un copanel:)Pup!

  10. Ada spune:

    Va recomand cu mare drag acest site de condimente. Eu am comandat si am fost foarte multumita de ele. 🙂

    http://www.econdimente.ro/

  11. AlinaS. spune:

    Foarte bine arata puiul tau! La multi ani fericiti si sanatosi in continuare! Sa aveti parte numai de bucurii si dorinte implinite! Si eu am ales pentru ziua speciala tot pui la cuptor, dar pulpe si desertul de care iti povesteam. Pupi si seara frumoasa!

  12. Haplea spune:

    Foarte aratos puiul!

  13. maura spune:

    Promiti ca dupa ce castigi imparti puiul cu noi?

  14. Alice spune:

    nu! va fac unul numai pt voi 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.