WordPress Templates

Pulpe de cocosel de curte cu vinete fripte

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Mi-a adus soacra’mea de dimineata doi cocosei. Stop!, nu va ganditi la din aia de ii pui la salba, heee… as fi vrut eu :P, ci e vorba de doi cocosei de curte. Doar ca sunt mici si pricajiti saracutii, pui tineri, cica. Si m-am tot uitat eu asa lung la ei, bai frate!… mici tare, adica foarte mici :)) minusculi chiar. Am luat pulpele de la amandoi si tot minunandu-ma de cat is de mici si firavi, le-am aruncat intr-un vas jena si la cuptor cu ei. Si pentru ca mi-a adus si niste vinete, din gradina, mici si alea, dar na, din ultimul rod… mi-am adus aminte de o mancarica, vazuta recent, tot la Horia, evident. E vorba de mancarica de gaina cu vinete fripte. Cum nu aveam gaina ci doar cocoseii de care am amintit, am facut o cantitate mai mica si putin adaptata.

Au iesit Pulpe de cocosel de curte cu vinete fripte, o mancare foarte gustoasa, delicioasa si se poate consuma si rece foarte bine. Asa ca ma declar satisfacuta de alegerea facuta. Mai ramane de vazut ce fac cu celelalte doua jumatati de cocosel :), pana una-alta, le-am pus in congelator. Idei, ceva?
pulpe de cocosel de curte cu vinete

Ingrediente pentru Pulpe de cocosel de curte cu vinete fripte

  • 4 pulpe mici si firave de cocosel de curte
  • 2 vinete potrivite
  • un ardei gras rosu
  • o cana de suc de rosii sau rosii pasate 
  •  o ceapa mijlocie
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita cimbru
  • un varf de cutit de scortisoara macinata
  • un varf de cutit de nucsoara
  • 1/2 lingurita piper negru macinat 

pulpe de cocosel de curte cu vinete

Mod de preparare pentru Pulpe de cocosel de curte cu vinete fripte

Pulpele le stropiti cu ulei si le frecati bine cu amestecul de condimente, mai putin sarea. Le puneti intr-un vas termorezistent, puneti o jumatate de cana de apa, acoperiti cu o folie si dati-le la cuptor pentru vreo 45-50 minute. Daca e pui de la magazin, 35 de minute e suficient.

Vinetele le coaceti, ca pentru salata de vinete. Le curatati apoi de coaja arsa, cu un cutit inoxidabil, le puneti la scurs. Dupa ce s-au scurs bine le tocati. Intr-o craticioara incingeti ulei si caliti ceapa, tocata marunt, ardeiul gras, tocat foarte marunt,  dupa care adaugati sucul de rosii si vinetele tocate. Amestecati bine si lasati la foc domol cam 10 minute. Apoi cand carnea este aproape gata, fragezita, puneti vinetele peste si mai dati la cuptor pentru inca 15-20 minute, fara folie, reducand putin focul. Serviti mancarica cu patrunjel tocat.

pulpe-de-cocosel-de-curte-cu-vinete-4
pulpe-de-cocosel-de-curte-cu-vinete-6
pulpe-de-cocosel-de-curte-cu-vinete-7

18 Responses to Pulpe de cocosel de curte cu vinete fripte

  1. […] si cu totul altceva din el. De regula supa cu galuste, pieptul il fac cu smantana (ciulama), iar pulpele cu vinete. V-am lasat link-urile aici, doar sa dati click, atat. Insa de data asta, fiind si vremea propice, […]

  1. Florina spune:

    Mmm…tre sa fi fost foarte gustos! Din ce ti-a ramas iti propun o ciorba cu taitei de casa (mai ales ca ai scula noua :))

  2. sarah spune:

    cu pui crescut la curte sigur este mai delicioasa orice mancare .pupicei

  3. Petronela spune:

    Eeeeei,cum zice Sarah,cu cocosei de curte nu poate fi decat gustos si …mai ales sanatos…eeei timpuri cand si mama mea crestea pasari…au ramas doar amintiri!!!!Nu stiu de ce ,dar eu mancarea asta o vad si cu mamaliga alaturi…asa,mai rustica…
    Te pup si o seara minunata!!!

  4. Georgi spune:

    Alice draga, cu ce ti-a ramas din cocosei…pai fa niste coq au vin?…ce altceva!!!:)) Poate o sa postez eu o reteta,dar nu chiar zilele astea ca sunt tare ocupata si o sa postez mai mult din mancaruri ale caror fotografii le am deja, dar cum cocseii tai sunt la congelator, nu cred ca e graba, oricum…asa-i?

  5. Mititei,dar deliciosi.Mai ai?Pupici!

  6. maya spune:

    Ce idee faina! Multumesc! Delicioase pulpitele!
    Pupici :*

  7. Adela Zilahi spune:

    Arata foarte bine cocoselul, are o gramada de arome! Nu am mai gatit pui de casa de multa vreme! Pupicei!

  8. TeoBucatar spune:

    Imi place,muuult!Problema e de unde cocosei?Mai are soacra ta!

  9. mandala spune:

    cred ca afost delicioasa mancarica ta !

  10. catkitchen spune:

    si mie imi place combinatia !!! … cat despre cocoseii de curte 😉 … sunt deliciosi!!!

  11. Alice spune:

    Florina, multumesc pt sugestie.

  12. Alice spune:

    Sarah, Petro..asa este aveti dreptate. Petro sa stii ca chiar merge cu mamagalitua asa aburinda.

  13. Alice spune:

    Georgi..ce idee buna. Ia sa astept eu reteta de la tine, am si eu citeva dar…astept a ta. Pup cu mare drag

  14. Alice spune:

    Dia-mar..s-au cam dus instant :)) pupicei

  15. Alice spune:

    Maya, pup si eu.

    Adela, eu ii gatesc des, ca na….am la curte la soacra. 🙂

  16. Alice spune:

    Teo, mai are…:)) sa-ti trimit prin curier?

  17. Alice spune:

    mandala, catkichen…asa este . va pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.