WordPress Templates

Vita Stroganoff

In sfarsit a venit timpul sa incerc si eu reteta de vita stroganoff. Nu o sa va povestesc acum si aici istoria acestei retete (dap, este o reteta cu istorie, cu traditie etc), referinte despre reteta gasiti pe wikipedia, bloguri etc. Pe mine m-a intrigat titlul ei ( usor somptuos) „vita stroganoff – boeuf stroganoff” la fel cum ma intriga si vita Wellington. Recunosc ca aspectul unei farfurii de vita stroganoff te poate determina sa nu dai vreo sansa retetei, din puncutl meu de vedere nu e un preparat care arata bine oricum si oricata importanta ai incerca tu sa ii dai. Astfel ca desi titlul ma intriga, aspectul ma tinea in loc.

Nici nu sunt fan carne de vita, desi ciorba de vacuta cu multa smantana e una din preferatele mele, iar osso bucco e deja in top (daca e bine facut!). Si mi s-a intamplat sa cumpar carne de vita acre  arata ok, dar ajungea sa fie destul de „tare” dupa preparare. Poate nu ma pricepeam eu tare bine, mai stii?!

Dar, de data asta, pentru ca aveam o bucata de carne de vita in congelator pe care o tot plimbam dintr-un sertar in altul, pana la urma i-am dat o sansa retetei. Sincer, nu regret. E delicioasa. As repeta-o, desi cere ceva timp si pregatire.

Vita stroganoff se infuleca fierbinte aproape, alaturi de paste, gnochi, orez, dar noi am hotarat sa ii dam o sansa alaturi de cuscus. Si cred ca am facut tare, tare bine. Deci, vita stroganoff e ok, chiar foarte ok.

Vita Stroganoff

Ingrediente pentru reteta de Vita Stroganoff

  • 800 gr carne de vita
  • 1 ceapa mare
  • 500 gr ciuperci
  • 1 lingura rasa de faina
  • 300 ml supa de vita sau pasare
  • 2 catei de usturoi
  • 50 gr unt gras
  • 250 gr smantana grasa
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • sare
  • piper

Vita Stroganoff

Mod de preparare pentru reteta de Vita Stroganoff

Spalati carnea de vita si taiati-o in suvite.  Presarati sare si un strop de piper si tavaliti suvitele de carne prin faina, pe toate partile. Incalziti intr-o tigaie doua linguri de ulei si o jumatate din cantitatea de unt. Rumeniti bucatile de vita pe toate partile, dupa care le transferati pe o farfurie calda.

In aceeasi tigaia topiti restul de unt si caliti ceapa taiata marunt si usturoiul. Pana ce devin aurii, translucide. Adaugati ciupercile feliate si un strop de sare. Amestecati si lasati pe foc pana ce se inmoaie ciupercile.

Adaugati carnea de vita rumenita si supa de carne. Acoperiti si lasati la foc domol 20 minute. Intre timp amestecati in tigaie din cand in cand.

Amestecati smantana cu pasta de rosii si mustarul. Incorporati in tigaie, amestecand continuu. Aduceti la punctul de fierbere si lasati sa fiarba in clocote mici 5 minute.

Transferati pe farfurii si consumati vita stroganoff alaturi de cartofi natur, paste, orez, gnochi. Eu am preferat sa pun alaturi niste cuscus simplu si a fost o alegere inspirata.

Vita Stroganoff Vita Stroganoff

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!Vita Stroganoff

One Response to Vita Stroganoff

  1. Victor spune:

    N-am mâncat, recunosc, dar aș mânca, sosul ăla cu unt, smântână, muștar, boaia și gustul fin de usturoi chiar mi-ar făcea cu ochiul. Plus că mie îmi place și carnea de vită, ciorbele acre și mâncărurile cu carne de vită/vițel (astea din urmă cu mărar mult) sunt printre preferatele mele.
    Arată fain meniul prezentat de tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.