Pulpa de vitel cu sos de ciuperci
Va marturisesc ca reteta aceasta a stat in „draft” mai bine de jumatate de an. Pur si simplu am uitat de ea 🙂 Azi am dat peste ea si brusc mi s-a facut o foame de sa lesin, nu alta. Reteta asta e minunata, e perfecta, iar daca ai o bucata de pulpa de vitel, o carne frageda si suculenta, pur si simplu te vei indragosti de preparat. Se prepara usor, fara sa necesite multa munca sau tehnica. Pulpa de vitel cu sos de ciuperci are cam tot ce ai nevoie pentru un pranz satios, si daca ii pui alaturi si niste cartofi copti, aurii, rezultatul e demential. Va jur!
Ingrediente pentru reteta de Pulpa de vitel cu sos de ciuperci
- 800 gr pulpa de vitel
- 500 gr ciuperci champignon
- o ceapa
- o cana de rosii in bulion ( fara pielite)
- o ceasca vin alb
- o cana de supa de oase sau de legume
- o lingura rasa de faina
- 2 linguri de unt
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- 1 lingurita tarhon
- 1 lingurita patrunjel verde tocat
- boabe de piper
- sare
Mod de preparare pentru reteta de Pulpa de vitel cu sos de ciuperci
Taiati pulpa de vitel in felii de 1.5 cm grosime. Spalati si stergeti bine, uscati cu prosopul (curat!!!) de bumbac. Rumeniti feliile de pulpa de vital pe ambele parti intr-o cratita cu ulei de floarea soarelui. Scoateti-le pe o farfurie calda si pastrati-le la cald, acoperite. In uleiul din tigaie caliti ciupercile taiate felii grosute. Sotati-le timp de 4-5 minute, apoi scoateti-le si pastrati-le pe o farfurie cald.a
In timp ce rumeniti carnea si caliti ciupercile, intr-o craticioara fierbeti usor vinul, ceapa tocata marunt si tarhonul. Cand s-a evaporat o parte din vin , trageti de pe foc.
Scurgeti o parte din uleiul in care ati rumenit carnea si ciupercile si puneti rosiile tocate bucati, de regula o conserva de rosii decojite in sos de rosii ar trebui sa fie suficient. Peste rosiile in sos adaugati sosul de vin si ceapa, carnea, boabele de piepr, un strop de sare si supa de oase sau de legume. Acoperiti cratita si fierbeti pana ce incepe sa scada, timp de 40-45 minute, la foc domol. Daca vi se pare ca scade prea tare, mai adaugati apa calduta. Amestecati intr-un bol faina si untul topit si racit, pana se omogenizeaza. Incorporati-o treptat in sosul din cratita, amestecand continuu. La final incorporati si ciupercile. Lasati pe foc vreo 10-15 minute si verificati daca feliile de pulpa de vitel se patrund usor cu furculita.
Va sfatuiesc sa puneti alati de pulpa de vitel cu sos de ciuperci si cativa cartofi copti aurii. Delicios!
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Ciorba de fasole in bol de mamaliga
Lasă un răspuns