Supa crema de conopida cu sfecla rosie
Astazi la pranz am facut rapid o supa crema de conopida cu sfecla rosie. Nu stiam exact ce sa mancam si nici foarte mult timp de gandire nu aveam. Astfel ca am ajuns la compromisul „rozaliu” de supa crema de conopida cu sfecla rosie. E delicioasa, sanatoasa si daca aveti o oala cu presiune, este gata in 15 minute intreaga masa. Am ales sa le fierb in oala cu presiune pentru ca am economisit timp si nu agreez mirosul de legume sau leguminoase in cratita la fiert. Chiar de pornesc hota, tot nu imi place sa vad oala fierband legume goale. Insa oala cu presiune e mai mult un moft in cazul asta, asa incat va puteti lipsi de ea.
Supa crema de conopida e una din preferatele mele, insa de data asta am vrut o varianta usor imbunatatita si m-am gandit la sfecla rosie. In prima faza pentru gust si apoi pentru culoarea minunata de roz prafuit pe care o da preparatului. Am hotarat sa desavarsesc bolul de supa crema de conopida cu sfecla rosie cu seminte si painita scotiana cu gust intens de branza. Pentru aceasta am folosit painitele (oatcakes) ale brandului scotian Nairn’s pe care le puteti achizitiona online de pe site-ul unicorn-naturals.ro sau alimentespeciale.ro, dar le gasiti si offline in magazinele Carrefour, Mega Image, Kaufland, M, Naturalia. Sunt delicioase si vi le recomand fara sa clipesc.
Ingrediente pentru reteta de Supa crema de conopida cu sfecla rosie
- 1 conopida potrivita
- 1 sfecla mica
- 1 morcov
- 1 lingurita amestec de legume deshidratate
- 100 ml „smantana” vegetala
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- sare
- mix de seminte (in, susan, chia, dovleac)
- painite scotiana pentru servit
Mod de preparare pentru reteta de Supa crema de conopida cu sfelca rosie
Curatati morcovul si sfecla si taiati-le in bucati potrivite. Desfaceti conopida in buchetele. Puneti-le in oala cu presiune si acoperiti-le cu apa. Inchideti oala cu presiune si socotiti 10 minute din momentul in care incepe sa suiere (reducand flacara la minim).
Intr-o tigaie incalziti o lingura de ulei de floarea soarelui. Transferati cu o paleta bucatile de legume fierte in tigaie. Presarati un strop de sare si putin amestec de legume deshidratate. Amestecati si incorporati si smantana vegetala. Lasati pe foc 3 minute. Transferati totul intr-un bol inalt si faceti-le pasta cu ajutorul unui blender vertical, de mana.
Puneti in boluri cate un polonic mic de supa crema de conopida cu sfecla rosie. Ornati cu mix de seminte si painita scotiana. Delicios!
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!
Vita Stroganoff
Lasă un răspuns