Fatteh vita adaptat
by Alice Ciobanu
O reteta faina, inspirata din bucataria araba: Fatteh vita. O reteta improvizata, pentru ca nu aveam carne de vita in casa la momentul respectiv, asa incat am facut-o cu carne tocata de vita. Cand voi avea chef sa reiterez acest fel de mancare, voi face ori cu pui, ori cu vita… Dar va fi altceva, o alta reteta. Pana atunci va prezint varianta adaptata a retetei de Fatteh.
Ingrediente pentru Fatteh vita adaptat
- 200 gr orez basmati
- 2 linguri unt
- 350 gr carne de vita tocata
- 500 ml supa de carne
- 5 catei de usturoi
- 3 linguri tahini (pasta de susan)
- o paine araba (lipie) mare
- un borcan de iaurt mare
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
Mod de preparare pentru Fatteh vita adaptat
Se fierbe orezul basmati conform metodei clasice pe care o gasiti de regula scrisa pe fiecare punga de orez sau la postarea mea despre Orez basmati.
Carnea tocata se pune la rumenit intr-un ceaun cu putina apa si condimente: tarhon, sare, piper, boia de ardei dulce si se lasa la facut cam 20 minute.
Separat se zdrobeste usturoiul si se amesteca cu tahini si iaurt. Intr-un vas intins, se stropeste cu putin ulei de masline, apoi se rupe o paine araba (lipie) mare in mai multe bucatele. Painea trebuie sa fi fost putin rumenita in cuptor pentru a deveni crocanta, casanta. Se pune apoi peste aceasta putin din zeama de carne, apoi orezul fiert, carnea facuta si sosul de iaurt. Se niveleaza bine si se consuma imediat. Se poate reincalzi si la microunde a doua zi.
Lasă un răspuns
Orez basmati – metoda de fierbere
4 Responses to Fatteh vita adaptat
Pare cel putin interesant 🙂
foarte interesanta retete si apetisanta in acelasi timp,we frumos sa ai!
imi place reteta !am s-o incerc.
Subscriu la ce spune pansy. O voi incerca imediat dupa Paste. Multumim!