WordPress Templates

Ciorba de vacuta

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Ciorba de vacuta

A venit frigul si in consecinta am trecut pe supe-ciorbe-borsuri :)) deh moldoveni, ce naiba! Astazi ne delectam sau incalzim sufletele cu putintica ciorba de vacuta. O ador. Si Miruna o adora. Si musai la noi ciorba de vacuta trebuie sa aiba cartofi (daca nu are, Miruna ne cere… vreau si ca’tofi!), asa ca sper sa fiti ingaduitori cu ciorba noastra 🙂

Pentru ca nu folosesc in ciorbe sau borsuri decat taitei de casa,  nici de aceasta data nu am facut rabat, doar ca i-am facut putin mai subtiri si mai mici. Tot pentru Miruna caci daca ii vede mai lati sau lungi „nu vreau fidea!” 🙂 Astfel ca trebuie sa imbin unele chestii cu micile ei vrabiute  (de pe creier) culinare. Dar sa purcedem in povestea retetei de ciorba de vacuta. Una peste alta, indiferent cum o faceti rezultatul nu va fi decat unul singur: incalzeste sufletele, garantat!

Ingrediente pentru ciorba de vacuta

  • 500 gr rasol de vita
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei gras rosu sau verde
  • 1 patrunjel radacina
  • o mana de mazare
  • 2-3 cartofi mijlocii
  • 1 felie de telina
  • 1 sfecla rosie mica
  • 100-150 ml suc de rosii
  • 1/2 legatura patrunjel frunze
  • cateva frunze de leustean
  • o mana de taitei de casa
  • ulei
  • sare
  • bors

Ciorba de vacuta

Mod de preparare pentru ciorba de vacuta

Intr-o cratita incapatoare puneti rasolul la fiert, la foc moderat pana ce e fiert bine. Verificati daca furculita intra usor in carne, atunci veti fi siguri ca e fiert perfect. Spumuiti de cateva ori.

In cratita in care veti prepara ciorba de vacuta puneti cateva linguri de ulei, adaugati ceapa tocata marunt si caliti usor. Adaugati apoi toate radacinoasele (telina, morcov, patrunjel radacina) taiate marunt si caliti-le usor. Adaugati repejor mazarea si ardeiul gras tocat, sucul de rosii si apoi stingeti totul cu zeama in care a fiert rasolul de vita. Scoateti carnea de pe os si adaugati-o in cratita cu ciorba de vacuta. Acoperiti cu un capac, nu inchideti de tot, dati focul la moderat si fierbeti cam o ora. Apoi adaugati sflecla rosie data pe razatoarea mare si verdeata tocata marunt. Adaugati taiteii de casa, sare dupa gust si mai fierbeti maxim 5 minute. Apoi puneti borsul sau acriti cu ce va place sau cum e prin partile voastre. La noi in Moldova se foloseste bors de putina, asa ca noi numai din asta folosim. Sic!

Trageti de pe foc, presarati putin patrunjel verde tocat si serviti ciorba cu smantana, ardei iute si un strop de paine. S-aveti zile fericite!

Pofta buna la ciorba de vacuta!

Ciorba de vacuta

6 Responses to Ciorba de vacuta

  1. […] ca am o relatie bunuta cu ceea ce se numeste a fi carne de vita. Imi place si Miruna adora ciorba de vita ( cu bucatele mici si suculente, fragede de carnita), osso bucco e unul din favoritele noastre si […]

  2. […] nu sunt fan carne de vita, desi ciorba de vacuta cu multa smantana e una din preferatele mele, iar osso bucco e deja in top (daca e bine facut!). Si […]

  1. coco spune:

    cu taitei de casa…yammyyy …:)

  2. Dea spune:

    Mmm Mi-e foame!! Daca m-ai invitat eu vin 😀

  3. Maria spune:

    Ador ciorba de vacuta cu multe legume, asa cum ai facut-o tu, si bineinteles garnisita cu smantana 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *