Wrap cu fasole rosie si friptura de pui
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Wrap cu fasole rosie si friptura de pui e un fel de comfort food cu leftovers sau pe romaneste spus: fa ceva bun de mancare din ce iti ramane prin frigider. Cand vine vorba de comfort food, mie mintea imi sta pe la tot felul de mancaruri cu carnita, tocanite de mi le facea mama pe acasa, puiul cu morcov si usturoi si mai nou la wrap cu fasole rosie si friptura de pui. Pentru ca, de regula, cand ne ramane ceva friptura de pui, de nu o mai maninca nimeni a doua zi, o bag in niste sosuri sau o combin cu cateva ingrediente, o invelesc in chifle sau in wrap si reconstruiesc o cina sau un pranz tarziu. Pentru ca am invatat, de-a lungul timpului, ca nimic nu se arunca si totul se refoloseste. Inclusiv mancarea. Iar pentru reteta asta de mare ajutor mi-au fost prietenii de la Sun Food, care tocmai au lansat noile lor produse: conserva de fasole rosie si conserva de linte rosie, doua produse despre care se vor spune si se vor scrie multe retete. Am fost placut surprinsa de conserva de fasole rosie, in special pentru faptul ca boabele sunt mari, grase si fierte atat cat trebuie si nu sunt terci. Astfel ca le poti folosi si pentru o salata frumoasa si colorata, dar si pentru o mancare cinstita de fasole prajita. Iar eu va provoc si pe voi la a gati cu noile produse Sun food si sa acceptati si voi #provocareaSunFood
Ingrediente pentru reteta de Wrap cu fasole rosie si friptura de pui
- 3-4 foi wrap
- 1 conserva fasole rosie
- 2 morcovi
- 1 buc de varza alba tocata
- 1 conserva rosii cuburi
- cateva frunze de busuioc
- sare
- boia de ardei dulce
- friptura de pui ramasa de la masa de cu o zi inainte
Ingrediente pentru reteta de Wrap cu fasole rosie si friptura de pui
Incalziti un strop de ulei intr-o tigaie si puneti boabele de fasole rosie scurse de apa in care au fost conservate. Radeti morcovii pe razatoarea mare si adaugati jumatate din compozitia rezultata in tigaie peste boabele de fasole rosie. Stingeti cu o jumatate de conserva de rosii cuburi, apoi adaugati si friptura de pui taiata bucati. Lasati la foc mic pana se ingroasa sosul.
Tocati varza ca pentru salata de varza. Amestecati-o cu un strop de sare, ulei de masline si restul de morcov razuit.
Incalziti foile de wrap. Puneti in in mijloc, in lungul foii, din compozitia de fasole rosie si friptura de pui. Impartiti in asa fel incat sa puteti umple toate bucatile de wrap. Peste puneti un strat de varza tocata amestecata cu morcov si stropiti cu putin sos de rosii facut din restul de conserva de rosii cuburi, sare, busuioc si boia de ardei dulce.
Impaturiti sau rulati si consumati!
Voi refolositi friptura pe care nimeni nu o mai vrea, in vreun fel?
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!
3 Responses to Wrap cu fasole rosie si friptura de pui
-
În primul rând că-s oarecum contrariat că vă mai rămâne friptură şi pentru a doua zi, dar trec peste asta, mă fac că nu văd. 😀
Eu am făcut cu carne de porc de la untură şi cu sos de usturoi, că aşa cerea carnea. Combinaţia ta e faină, şi-mi place că pui şi un pic de boia, un pic de busuioc, asta ca să nu mai zic de fasolea roşie.
Fain, numai bună de păcălit mofturoşii a doua zi de după friptură. :))
Lasă un răspuns
Friptura de iepure la cuptor
[…] mancarurilor si pana si o friptura ramasa de la masa de cu o zi inainte o reciclez intr-un wrap cu fasole rosie. Asa ca sfatul meu este sa nu va speriati de tartele sarate (sau dulci) si sa le coaceti cat mai […]