Pulpe de pui cu rosii si usturoi
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Traditia (sau superstitia) ne spune ca sarbatoarea Sf. Andrei e strans legata de prezenta usturoiului… la usi, la geamuri si chiar si in mancare. Pentru ca mancarea e strans legata de viata noastra, iar orice sarbatoare mai mica sau mare mare se leaga si de o masa intinsa. Asa se face ca pentru masa de astazi am pregatit niste pulpe de pui cu rosii si usturoi, o deliciosenie de poate fi preparata oricand. Unii ar zice ca e ca un fel de ostropel de pui, insa o dulceata mai mare ca sosul asta de rosii si usturoi nu veti gasi nicicand. Si pentru ca rosiile din vremea de astazi, nu mai sunt chiar ce au fost :), pentru ca in piete nu mai sunt rosii, iar cele din magazin sunt „de guma” si nu au deloc aroma, pulpa si culoare, am ales sa folosesc o conserva de rosii intregi, decojite, in suc propriu pe care prietenii mei de la Sun Food le pun la bataie luna de luna.
Ingrediente pentru reteta de Pulpe de pui cu rosii si usturoi
- 6-8 pulpe de pui inferioare
- 1-2 conserve suc de rosii intregi decojite
- 1 ceapa potrivita
- cateva fire de ceapa verde
- 2 caciulii de usturoi
- cateva cuisoare
- boabe de piper rosu
- 1 lingurita sare roz
- ulei de floarea soarelui
- cimbru
Mod de preparare pentru reteta de Pulpe de pui cu rosii usturoi
Incalziti intr-o tigaie incapatoare cateva linguri de ulei si prajiti usor pulpele de pui pe toate partile pentru cateva minutele. Nu uitati sa le crestati cate putin din loc in loc. Scoateti-le pe o farfurie si asteptati 🙂
Tocati ceapa marunt, impreuna cu firele de ceapa verde. Caliti-le putin, pana isi schimba culoarea, apoi puneti conservele de rosii. Dava vreti puteti sa treceti conservele de rosii intregi pirn blender sau sa le puneti asa si apoi sa le striviti putintel. Oricum ar fi, nu are ce sa strice.
Intre timp, coaceti caciuliile de usturoi in cuptor. Pentru asta nu curatati usturoiul de coaja si lasati-l asa intreg, apoi taiati la capatul cu mustati :)) si dati-l la cuptor, la foc potrivit pentru 20 minute. Scoateti-l si lasati-l la racit. Puteti sa il folositi la sossuri, la supa crema de usturoi, sau sa faceti cea mai fina si mai aromata pasta de usturoi. Ca sa il scoateti din coaja, trebuie doar sa sttangeti usor de capatul netaiat si usturoiul va iesi singurel afara.
Intr-o tava incapatore puneti pulpele de pui, turnati deasupra sosul de rosii, adaugati cuisoare si boabe de piper, presarati un strop de sare roz si un fir de cimbru. Dati totul la cuptor pentru 50 minute. Aduagti caciuliile de usturoi spre sarsit, cam cu 5 minute inainte ca totul sa fie desvarsit.
Consumati cald, alaturi de un vin bun si prieteni pe masura!
La multi ani, dragilor!
3 Responses to Pulpe de pui cu rosii si usturoi
-
Arata demential! Iar eu ador puiul la cuptor. Duminica am musafiri la pranz si o sa le pregatesc reteta asta. 🙂
Lasă un răspuns
Giveaway aniversar cu Solaris plant
[…] Scoateti pe farfurii calde si alaturi de fiecare bucata de carne de pui puneti si o caciulie de usturoi copt. Va fi delicios in formula asta, va asigur! Iar usturoiul copt la cuptor devine dulce, aromat si deloc agasant pentru persoanele care au un stomac usor sensibil. De asemenea puteti face si cu usturoi copt in varianta „totul la cuptor” ca in reteta aceasta pe care o gasiti aici pe blog […]