WordPress Templates

Tarta sarata cu ciuperci

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Imi plac tartele foarte mult si cred ca nu scap vreun prilej sa va tot destainui asta. Imi plac tartele dulci, dar tartele sarate sunt de departe punctul meu slab. Daca sunt bine facute, cu o compozitie pe gustul meu, apai nu are cum sa spae vreuna intreaga. Imi plac tartele pentru ca sunt usor de realizat, le umpli cu ce fel de ingrediente doresti si cel mai important aspect este ca le poti lua cu tine la servici si sa te bucuri de ele intreaga zi. Le poti consuma reci sau calde si cu cat stau mai mult pe langa tine cu atat devin mai fragede. Astfel ca azi i-am dat lui Remi la job, o bucata serioasa din tarta sarata cu ciuperci de am copt-o aseara. I-am bagat si niste marar, caci imi ramasesera cateva fire si parca mi-era asa „nu-stiu-cum” sa le arunc la gunoi. V-am mai spus, cred, ca am un fix cu „reciclatul” mancarurilor si pana si o friptura ramasa de la masa de cu o zi inainte o reciclez intr-un wrap cu fasole rosie. Asa ca sfatul meu este sa nu va speriati de tartele sarate (sau dulci) si sa le coaceti cat mai des… Aluatul se prepara usor si nu aveticum sa dati gres.

tarta-cu-ciuperci-branza-si-marar-2

Ingrediente pentru reteta de Tarta sarata cu ciuperci

tarta-cu-ciuperci-branza-si-marar-7

pentru aluat:

  • 125 gr unt
  • 250 gr faina
  • un strop de sare
  • 1 ou
  • apa rece

pentru umplutura :

  • 200 gr ciuperci feliate la borcan
  • 200 gr branza sarata
  • 2 fire subtiri de ceapa verde
  • o legatura de marar
  • 3 oua
  • 100 gr smantana
  • 1 lingurita za’atar (optional)

Mod de preparare pentru reteta de tarta sarata cu ciuperci

Intr-un bol puneti faina, sarea si untul rece taiat in bucati mici. Amestecati si framantati pana ce obtineti bucati faramicioase, exact ca atunci cand rasniti biscuiti. Bateti oul un pic pana se amesteca galbenusul cu albusul, ca pentru omleta si, apoi, incorporati-l in aluat. Adaugati putin cate putin apa rece si framantati pana ce obtineti un aluat tare. Acoperiti cu folie si il dati la rece pentru o ora. Ideal la aluatul de tarta este ca il puteti face si cu o zi inainte, singura conditie este sa il pastrati la rece.  Apoi il scoateti si pe masa pudrata cu faina si-l intindeti cu sucitorul. Ungeti o tava rotunda cu unt si tapetati cu faina, apoi puneti foaia de aluat, cu marginile rasfrante spre exterior.

Acum incepeti sa pregatiti umplutura acestei tarte. Puneti un strat din rondele subtiri de ceapa verde. Presarati branza sarata faramitata cu furculita, deasupra careia veti pune ciupercile scurse de zeama in care au fost conservate. Bateti ouale spuma, amestecati cu 1 lingurita za’atar  si smantana. Turstani deasupra si nivelatiusor.  Presarati mararul tocat marunt. Acum aduceti marginile foii de aluat peste umplutura, la rotund.

Predati tava in cuptorul incalzit dinainte, si coaceti la 180 grade, 40-45 minute. Scoateti tarta sarata cu ciuperci din tava si lasati sa se raceasca complet pe un gratar metalic, inainte de a o taia in triunghiuri.

Consumati rece, in acest fel va veti bucura de intreaga savoare si prospetime a acestei tarte. V-am convins macar sa incercati? Si am nevoie si eu de niste idei noi de tarte sarate. So, cine ma ajuta?

tarta-cu-ciuperci-branza-si-marar-6 tarta-cu-ciuperci-branza-si-marar-9 tarta-cu-ciuperci-branza-si-marar-4

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!

One Response to Tarta sarata cu ciuperci

  1. Victor spune:

    Da, îmi place, e pe gustul meu, iar mărarul se pliază perfect pe compoziţie, îi dă un gust aparte. Am pe lângă solar, la ora asta, o grămadă de mărar verde, bine, şi pătrunjel, dar asta e altă treabă. O astfel de tartă e bună atât fierbinte, cât şi rece, acasă şi la serviciu deopotrivă.
    Fain!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *