Friptura de iepure la cuptor
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Simplitatea e calea cea mai sigura si mai buna catre reusita. Asa as zice cand vine vorba de mancare buna si gustoasa. Ingrediente simple, la indemana oricui, timp de preparare relativ mic si cel mai important un strop de dragoste si familia alaturi. Cam asta ar fi reteta de succes pentru orice preparat. Asa s-a intamplat deunazi, cand am scos din congelator un pachet cu pulpe de iepure de casa. Miruna a spus ca ea vrea friptura si cartofi la cuptor, astfel ca a trebuit sa ma conformez. Asa ca pulpele de iepure au ajuns intr-o tava in cuptor, unse cu cateva mirodenii, cativa cartofi aurii alaturi si niste varza murata. Preparat in felul acesta, pana si cei mai mofturosi copii vor agrea o friptura „de pui” care nu e de pui, pentru ca noi asa o pacalim pe Miruna sa manance si carne de iepure. Carnea de iepure de casa e delicioasa, e safe, are o culoare atat de frumoasa ( alb-rozalie) si are cel mai mic nivel de colesterol, grasimi saturate, calorii si sodiu. Este o carne foarte frageda si e usor de digerat, fiind recomandata si persoanelor care au probleme digestive. Asadar, aveti toate motivele sa consumati carne de iepure. Iar friptura de iepure la cuptor e o alegere oricand castigatoare.
Ingrediente pentru reteta de Friptura de iepure la cuptor
- 4 pulpe de iepure
- 3 catei de usturoi
- 1 lingurita turmeric
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- sare roz
- cateva boabe de piper
- 1 fir de cimbru
- 2 foi de dafin
- 100 ml bere
Mod de prepapare pentru reteta de Friptura de iepure la cuptor
Intr-un mojar amestecati turmeric, sare, boabe de piper si uleiul de floarea soarelui. Stiviti totul si cu pasta obtinuta ungeti bucatile de iepure. Lasati-le sa stea asa intr-un bol acoperit o ora sau daca aveti cum folositi cutia speciala pentru macerat de la Food Saver. E ideala si atat de usor de folosit.
Anyway, indiferent ce si cum, dupa ce carnea de iepure a „dospit” un pic cat sa se acopere aromele, transferati-le intr-o tava termorezistenta. Adaugati berea, o ceasca de apa, usturoiul feliat si firul de cimbru.
Acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptor la 180 grade pentru 2 ore.
Mai lasati apoi vreo 10 minute fara folia deasupra prentru a cap[ata o crusta usoara si o culoare frumoasa.
Apoi faceti si cativa cartofi la cuptor, pe care ii auriti vreo 30 minute, alaturi de tava cu friptura de iepure.
Si daca ai si o bucatica de varza murata, ca pentru vara, adica murata rapid, eventual in ardei gras, cu siguranta vei avea o masa pe cinste.
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!
Maratonul de Sanatate vine la Iasi
Lasă un răspuns