Dovlecei la cuptor cu parmezan si usturoi
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Cand esti setat pe programul de vacanta, parca nici sa gatesti nu iti mai vine. Tot ai merge si ai umbla, ai manca prin vecini si te-ai duce sa te tot plimbi. Asta asa in teorie, pentru ca, de altfel, practica ne omoara. Dar pentru ca eu chiar m-am setat pe modul „vacanta” si nu mai am niciun chef de scris, pozat, gatit, insa nu pot renunta cu totul la asta, din cand in cand mai aprind cuptorul. Fix asa s-a intamplat si astazi. Venid acasa pe la pranz, dupa o vizita la Sophia Romania (ii stiti sigur, si curand va voi povesti mai multe despre lucrusoarele lor minunate) aveam in casa doi dovlecei. Si o foame mare! M-am gandit ca daca as face niste dovlecei la cuptor cu parmezan si ustutoi ar fi mai mult decat perfect! Si asa a si fost. Reteta asta e perfecta pentru perioada cand ti-e foame, dar vrei sa gasesti ceva rapid de mancare, si nu ai nevoie de foarte de multe ingrediente. E prefecta si versatila pentru ca daca pui intr-un bol si niste sos de rosii, vei avea un festin pe cinste.
Ingrediente pentru reteta de Dovlecei la cuptor cu parmezan si usturoi
- 2 dovlecei potriviti, subtirei
- 2-3 linguri de ulei de masline
- 4 catei de usturoi
- sare
- o mana de parmezan (100 gr)
Mod de preparare pentru reteta de Dovlecei la cuptor cu parmezan si usturoi
Primul lucru pe care trebuie sa faci este sa pornesti cuptorul. Apoi sa speli dovleceii si sa ii tai pe lungime in felii grosute.
Dai cateii de usturoi prin presa si ii amesteci cu un strop de sare si ceva mai mult ulei intr-un bol incapator. Dai prin amestecul asta feliile de dovlecei si le randuiesti frumusel una langa alta, in tava in care ai pus o foaie de copt.
Pui tava la cuptor, pe treapta cea mai de sus, la 200 grade. Lasi asa vreo 7 minutele. Scoti usor tava si presari parmezanul. Acum poti comuta aragazul pe sistemul grill si mai lasi vreo 5 minute, pana capata o crusta.
Scoti tava si mai presari peste feliile de dovlecei o mana generoasa de parmezan.
Asta-i tot! Pofta buna si daca incerci reteta te astept sa imi povestesti cum ti s-a parut.
Branza de capra cu miere si fistic
Lasă un răspuns