WordPress Templates

Paste cu branza de capra si rosii uscate

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

De ceva vreme experimentam branza de capra La Colline in diverse variatiuni si cam asa a venit si ideea de a prepara niste paste cu branza de capra si rosii uscate. Imi plac rosiile uscate in ulei, puse de cu toamna si care tin in frigidert pana aproape de rodul nou. Astfel ca in frigiderul meu vei gasi mereu macar un borcanel cu pretioasele rosii uscate in ulei si cu busuioc si cu usturoi… o nebunie, nu alta. Si trebuie sa recunosc ca de foarte putina vreme, de mai bine de vreo jumatate de an, incerc sa introduc rosiile uscate in paste, in  tot felul de combinatii cu paste. Imi place cum rosiile astea uscate in ulei isi deschid si mai mult textura si aromele cand sunt usor amestecate cu paste calde sau trase la tigaie. Aveam oarece dubii legate de a pune alaturi de paste o cutie de branza de capra, proaspata, dar se pare ca am tras lozul castigator.

Paste cu branza de capra si rosii uscate sunt extraordinar de bune consumate atunci imediat ce le-ai preparat si daca le lasi sau daca mai raman, le poti incalzi foarte putin, pentru ca vei vedea ca desi intregul preparat se va intari, pastele si nici preparatul in sine nu se va usca. Asta din cauza branzei de capra, care este foarte grasa, si de o consistenta densa, dar catifelata. Dar ca sa nu va mai tin pe jar si poate va doriti sa aveti pe masa un bol frumusel cu paste, va dau imediat, mai jos, reteta. Asadar dragii mei scoateti-va pixurile, dati save la reteta si hai sa umplem mesele cu boluri pline de paste cu branza de capra si rosii uscate!

paste-cu-branza-de-capra-si-rosii-uscate-5

Ingrediente pentru reteta de Paste cu branza de capra si rosii uscate

  • 200 gr paste ( eu am folosit pappardelle)
  • 200 gr branza de capra
  • cateva rosii uscate in ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 1 fir de rozmarin
  • sare

paste-cu-branza-de-capra-si-rosii-uscate-3

Mod de preparare pentru reteta de Paste cu branza de capra si rosii uscate

Practic toata operatiunea dureaza cat fierb pastele si inca vreo 5 minute in plus. Adica mai intai veti curata usturoiul si felia foarte subtire. Puneti intr-o cratita incapatoare apa la fiert si cand clocoteste adaugati pastele. Fierbeti-le conform indicatiilor de pe pachet, undeva la vreo 8 minute cu totul, cred… ideea e ca trebuie sa ramana „al dente” si nu fleosc-fleosc ( stiti voi daca nu-s fierte de se intind si sfarama, apai nu is fierte bine)

In tigaie scurgeti uleiul in care au fost conservate rosiile pe care le veti folosi pentru preparat. Undeva la vreo lingura, doua, e suficient. Puneti usturoiul feliat subtire si il puneti pe foc doar cat sa isi deschida aromele, nu il ardeti, nu il rumeniti. Adaugati rosiile uscate si rozmarinul tocat, amestecati cu o lingura de lemn vreo doua ori. Puneti branza de capra, si pe foc mic amestecati pana ce branza se topeste. Din apa in care au fiert pastele luati un polonic mic si turnati in tigaie, amestecand continuu. Astfel veti obtine un sos cremos, catifelat si exact atat cat trebuie ca si densitate.

Scurgeti pastele si puneti-le in tigaia cu sosul din branza de capra si amestecati. Umpleti bolul cu paste cu branza de capra si rosii uscate extra, cateva ace de rozmarin pe ici colea si gata masa!

M-am indragostit de branza de capra, iar cu pastele sunt prietene atare buna, dar daca-mi dati si niste idei va ramna super indatorata!

Si nu uitati: un concurs cu un premiu ispititor va asteapta pe facebook

paste-cu-branza-de-capra-si-rosii-uscate-7 paste-cu-branza-de-capra-si-rosii-uscate-1 paste-cu-branza-de-capra-si-rosii-uscate-6

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.