Clatite cu branza de capra si ciuperci
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Va plac clatitele? Cele dulci sau cele sarate? Eu recunosc ca sunt fan clatite si ca nu ma dau deoparte daca sunt 30 de grade afara si mi se pune pata ca vreau clatite. Asa am facut si ieri seara, cand dupa ce am ajuns acasa de prin plimbari in natura, mi s-a pus pata pe clatite. Desi cu o zi inainte fusesem „la clatite”, la o clatitarie smechera din iasi, despre care va povestesc in curand aici pe blog. Asa ca am scos repejor niste lapte, oua si faina si m-am pus pe facut clatite. Clatite cu branza de capra si ciuperci mai exact. Si ca sa fie meniul complet am adaugat si o salatica din rosii proaspete si suculente, de gradina, si o conserva de boabe de porumb dulce trase la tigaie usurel cu niste patrunjel verde tocat. E drept ca as fi vrut ciuperci proaspete, dar cum era tarziu si cum am mereu la indemana o conserva de ciuperci feliate de la Sun Food, treaba a fost ca si rezolvata. Iar branza de capra, proaspata, e de neimaginat cat de bine merge cu ciupercile rumenite in tigaie si mult marar verde, atunci adus din ograda.
Cred ca v-am convins, nu? hai sa va povestesc si da un save la reteta!
Ingrediente pentru reteta de Clatite cu branza de capra si ciuperci
pentru clatite:
- 500-600 ml lapte
- 150 gr faina
- 3 oua
- un strop de sare
- o lingura de ulei
pentru umplutura:
- 200 gr branza de capra proaspata
- cateva linguri de lapte
- un praf de sare roz
- 1 legatura de marar verde
- 1 conserva de ciuperci feliate Sun food
- 1 lingura ulei
- cateva boabe de piper rosu
pentru salata de porumb
- 1 conserva de porumb boabe dulce
- 3 rosii
- un strop de ulei
- sare
- 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare pentru reteta de Clatite cu branza de capra si ciuperci
Mai intai preparari clatitele. Astfel ca faceti un amestec din 3 galbenusuri, lapte si faina. La final incorporati albusurile batute spuma tare si un praf de sare. Prajiti cate un polonic mic in tigaia speciala pentru clatite, pana se rumenesc frumos pe fiecare parte.
Intr-un bol amestecati branza proaspata de capra cu 2-3 linguri de lapte rece. Adaugati sare si piper rosu zdrobit, dupa gust, si incorporati mararul verde proaspat tocat.
Incingati intr-o tigaie un strop de ulei si trageti la tigaie, pana se rumenesc frumusel, ciupercile gata feliate.
Luati cate o foaie de clatita si ungeti-o cu cate o lingura de crema de branza de capra cu marar si adaugati deasupra cateva ciupercute. Rulati si procedati la fel cu celelate foi pana ce se termina intreaga compozitie.
Pentru a face salata de porumb este suficient sa incalziti cateva linguri de ulei intr-o tigaie, sa puneti boabele si sa le incalziti usurel, iar apoi sa puneti rosiile taiate in bucati mari. Lasati pe foc mare cam 5 minute, amestecand din cand in cand, pana se evapora din zeama lasata de rosii. Presarati patrunjel verde proaspat tocat si trageti de pe foc.
Taiati clatitele in doua si serviti-le calde alaturi de salata de boabe de porumb si rosii.
Arata minunat mic dejunul asta, daca aveti chef sa faceti clatitele dis de dimineata. Daca nu, puteti pastra cateva de cu o seara inainte si sa la incalziti putintel sub grill, la cuptor.
Bistro Copou locul clatitelor savuroase
Lasă un răspuns