WordPress Templates

Fursecuri bicolore

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Pentru Miruna a inceput sezonul „de bucatareala”. Ne streseaza zilnic ca vrea fursecuri si biscuiti pentru Mos Craciun, si evident ca vrea sa incerce sa prepare cat mai multe retete. Pana acum doar doua retete am reusit sa facem  pentru ca oricat ne-am dori noi, nu gasim timp fizic sa facem atatea. Astfel ca astazi am gasit un pic de timp sa postez reteta la care ea singurica a muncit, dupa cum v-am aratat atunci la momentul x, pe facebook. Dar au iesit atat de frumusele si ea a pus asa de mult suflet incat nu puteam sa nu le fotografiem si sa punem rezultatul muncii ei aici pe blog. Aceste fursecuri bicolore sunt perfecte pentru seara de Ajun, pentru a-l astepta pe Mos Craciun. Copiii se vor distra fabricandu-le si apoi rontaindu-le.

Fursecuri bicolore

Ingrediente pentru reteta de Fursecuri bicolore

Fursecuri bicolore

  • 230 gr unt
  • 160 gr zahar brut melasa nerafinat Solaris
  • 150 gr zahar
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • aproximativ 500-550 gr faina
  • esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 2 linguri cacao
  • fulgi de cocos

Mod de preparare pentru reteta de Fursecuri bicolore

Mixati spuma untul cu zaharul tos si zaharul brut melasa nerafinat, (eu il iau de la Solaris si raportul pret calitate e unul cinstit). Adaugati esenta de vanilie si ouale batute spuma. Omogenizati.

Impartiti cantitatea in doua boluri si incorporati in unul din boluri o jumatate din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Incorporati si doua, trei linguri de fulgi de cocos.

In cealalta jumatate din cantitatea de faina incorporati si cele doua linguri de cacao. Adaugati-o in bolul ramas. Omogenizati si veti obtine doua bucati de aluat de culori diferite. Lasati-le la rece pentru 2 ore.

Apoi puteti sa le combinati cum doriti sau sa le decutapti in formele dorite. Asta dupa ce ati intins cu sucitorul in foaie destul de grosuta.

Preincalziti cuptorul. Peste fursecurile ce au in compozitie cacao presarati fulgi de cocos. Coaceti 8 minute la foc moderat.

Scoateti-le si lasati-le la racit pe un gratar metalic.

Ho, Ho, Ho!

 Fursecuri bicolore Fursecuri bicolore Fursecuri bicolore

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.