Crinkles cu lamaie
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Stiu ca toata blogosfera a copt crinkles toata saptamana. A fost o nebunie! Crinkles cu lamaie, crinkles de ciocolata, crinkles red velvet, crinkles, crinkles pentru toata lumea! Adevarul este ca sunt atat de buni si de usor de facut si parca pe masura ce stau ( dar cine poate sa ii lase sa stea?!) se fac si mai buni. Ei bine, dupa ce de cativa ani fac crinkles cu ciocolata, acum am incercat versiunea soft: crinkles cu lamaie! Despre fursecurile astea cu lamaie as putea sa va spun ca au gustul copilariei, ca sunt fragede (daca le lasi fix cat trebuie si nicio secunda mai mult) si au o superba aroma de lamaie, un parfum deosebit. Sunt superbe pentru Craciun, dar sunt genul de prajituri-fursecuri pe care le puteti face cu orice ocazie mai mult sau mai putin speciala.
Ingrediente pentru reteta de Crinkles cu lamaie
- 400 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 oua
- 200 gr zahar pudra
- coaja de la o lamaie
- 40 gr unt
- 40 ml ulei de cocos (eu am folosit Solaris)
- 30 ml zeama de lamaie
- zahar pudra pentru rulat fursecurile
Mod de preparare pentru reteta de Crinkles cu lamaie
Mai intai trebuie sa stiti ca e o reteta pe care o incepi azi si o termini maine :), adica aluatul trebuie sa stea la rece pentru cateva ore, si foarte indicat ar fi sa stea la rece peste noapte.
Amestecam faina cu praful de copt. Topiti untul si amestecati-l cu uleiul de cocos. Eu am folosit de la Solaris pentru ca mi se pare a fi perfect, are exact aroma care trebuie, e 100% natural si are exact aroma care trebuie.
Intr-un bol mixati spuma zaharul cu ouale. Incorporati coaja de lamaie, esenta de vanilie, zeama de lamaie, untul topit si uleiul de cocos. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si o priza de sare si amestecati. va trebui sa obtineti un aluat ferm, tare. Inveliti aluatul intr-o folie de alimente si lasati la frigider pentru 2-3 ore, dar si mai bine peste noapte.
A doua zi incalziti cuptorul la 180 grade. Luati cate o bucatica din aluat (scos atunci de la rece), modelati o bila si treceti-o bine de tot, de cateva ori prin zaharul pudra. Puneti bilele de aluat in tava (pregatita cu hartie de copt). Dati la cuptor, la 180 grade pentru 10 minute, maxim 12, nu mai mult pentru ca se vor intari rapid.
Scoateti tava si lasati-le la racit pe un gratar metalic.
Perfecte!
Pui intreg cu naut si ciuperci la cuptor
Lasă un răspuns