Pui intreg cu naut si ciuperci la cuptor
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Reteta asta de pui intreg cu naut si ciuperci la cuptor e o reteta de sarbatoare fara pic de indoiala. E o reteta savuroasa, cu arome puternice de anason, scortisoara si sumac, lamaie si mere, o reteta anume parca creata pentru sarbatoarea Craciunului. Sunt sigura ca va va face cu ochiul si veti dori sa incercati un astfel de pui intrec cu naut si ciuperci la cuptor, copt lent, vreo 2 ore, un preparat care va sta atat de frumos pe masa de craciun sau pe cea de revelion, de ce nu. Tot ce trebuie sa faci e ca la final, dupa ce puiul e copt, rumenit la exterior si fragezit la interior, sa ii adaugi si o mana de seminte de rodie care vor completa si desavarsi intreg festinul asta culinar. Iar daca aveti invitati la masa, pana si cei mai „cu pretentii” vor fi muti in fata frumusetii si maiestriei voastre de gospo. Parol! Deci, sunteti gata pregatiti sa va notati reteta? Eu zic sa ii dam drumul! Si sa nu uit sa va mai spun ca va recomand cu mare drag conservele celor de la Sun Food, intrucat sunt foarte „la indemana” si sunt de calitate.
Ingrediente pentru reteta de Pui intreg cu naut si ciuperci la cuptor
- 1 pui de 1.5kg-2 kg
- 1 conserva de naut Sun Food
- 1 conserva de ciuperci feliate Sun Food
- 70 gr unt
- 1-2 bete de scortisoara
- 1 lingurita sumac
- 2 lingurite sare roz
- cateva boabe de piper rosu
- 1-2 buc anason stelat
- 1 rodie
- 1 mar
- 1-2 felii de lamaie
- ulei de floarea soarelui
Mod de preparare pentru reteta de pui intreg cu naut si ciuperci la cuptor
Incalziti cuptorul la 180 grade.
Spalati puiul si uscati-l bine pe exterior cat si pe interior. Amestecati untul cu zeama de lamaie, sumac, sare roz si boabe de piper. Ungeti bine puiul pe sub piele, interior si pe deasupra cu acest amestec de unt si condimente. Taiati marul in doua si introduceti-l inauntrul puiului.
Legati puiul cu sfoara (sa nu zboare din tava) si crestati-l usor pe pulpesi piept. Stropiti-l cu putin ulei de floarea soarelui, adaugati o cescuta de apa (50ml), scortisoara si anasonul. Acoperiti cu foaie de aluminiu si dati la cuptor pentru 50 minute, la foc moderat. Scoateti tava de la cuptor si scoateti folia de deasupra. Stropiti puiul cu zeama lasata. Adaugati nautul, ciupercile gata feliate, presarati putina sare si stropiti cu zeama alasata de pui in tava. Dati la cuptor pentru aproximativ o ora. Din cand in cand scoateti tava si stropiti puiul si amestecul de legume cu zeama lasata. Cu 5 minute inainte de final, scoateti betele de scortisoara si anasonul stelat si adaugati boabele de rodie. Opriti cuptorul si lasati puiul inauntru, in cuptorul cald maxim 5 minute.
Scoateti si consumati cu incredere!
Un preparat absolut senzational si extrem de aromat!
Pofta buna!
Fursecuri bicolore
Lasă un răspuns