WordPress Templates

3 retete cu marshmallows

Marshmallows! Sa luam marshmallows, tipa ea prin casa si fuguta sa-si caute blugii si geaca. Acum mergem, mai sa luam marshmallows! Nu mai am rabdare, vreau Olafi! Si eu si taica-su ne uitam ca speriatii la ea… mai, stai putin… ce olafi, care marshmallows… nu aveam asta in plan. Miru, relax mamica, trebuie sa facem alte retete, asa am programat… Ea nimic. N-am avut scapare, ne-am luat hainele si bocancii si-am plecat dupa marshmallows. Asa s-au nascut 3 retete cu marshmallows. Le povestim aici si acum si poate aveti timp si voi sa va distrati ca noi.

Perioada Craciunului asa trebuie sa fie: cu veselie si ciocolata… si marshmallows, clar! Nu geamuri frecate, nu covoare atarnate si batute in miez de zi, care mobila trasa in mijlocul casei si apretarea mileurilor. Nope, deloc! Craciunul e cu zurgalai, colinde, prajituri si multa, multa veselie. De cand e Miru, mereu vine Craciunul fara ca eu sa termin tot ce „trebuie facut in casa”. Astfel ca na… noi de sarbatori avem prajituri, multe prajituri si veselie… Eh, anul asta sper sa iau un aspirator din ala mic si vertical cu care sa dau asa pe ici colo, fix iainte de culcare, ca Mosul cand lasa cadourile sa vada casa sclipitoare :))

Pentru cele 3 retete cu marshmallows aveti nevoie de marshmallows (dooh!) de multe bomboane colorate simulta ciocolata. Evident si rezistenta la stres :)) Noi ne-am distrat cu Rudolf cel cu nasul rosu, Olaf si bezele acadea 🙂 si pentru fiecare va voi spune ce si cum va trebuie. Cred ca v-ati dat seama (deja) ca Miruna este fan creioane colorate decor si nu se abtine sa nu le foloseasca ori de cate ori are ocazia sa „deseneze” pe vreo chestiune dulce.3 retete cu marshmallows

Ingrediente pentru 3 retete cu marshmallows

  • 1 punga mare de marshmallows ar trebui sa fie suficienta pentru toate cele 3 idei dulci
  • bete de frigaruie mici

pentru Rudolf cel cu nasul rosu

  • bezele gumate ( marshmallows)
  • ciocolata neagra
  • covrigei sarati
  • bomboane de ciocolata sau m&m
  • bomboane colorate

pentru Olaf:

  • 1 pachet de biscuiti digestivi rotunzi, mari
  • bezele gumate (marshmallows)
  • 200 gr ciocolata alba
  • bomboane colorate
  • creioane colorate pentru decor

pentru bezele acadea:

  • bezele gumate (marshmallows)
  • ciocolata neagra
  • bomboane colorate

Mod de preparare pentru 3 retete cu marshmallows

Pentru a-l face pe Rudolf cel cu nasul rosu va trebnuie putintica rabdare si migala. Ideea e ca ar trebui sa rupeti covrigeii sarati fix in doua jumatati perfecte si egale. Noi nu am reusit, se rupeau total anapoda, in bucatele mici. Ori nu am ales noi bine covrigeii, ori poate mai bine e sa fabricam cativa covrigei…desi ar cere mult prea mult timp si parca nici nu merita efortul. Plus ca unde ar mai fi toata distractia?!

Topiti ciocolata pe baie de aburi. Infingeti bete de frigaruie (dina celea mici sau puteti folosi si scobitori lungi de aperitiv, de tip decorativ) in cate o bezea. Introduceti apoi fiecare bezea in ciocolata calda. Lasati la racit pe un suport, de regula puse intr-un pahar, cana. Cand incep sa se raceasca usor infingeti cele doua jumatati de covrigei sarati, pe lateral, ca doua cornite 🙂

Din bomboane de ciocolata sau m&m de culoare rosii ( va trebui sa le alegeti) formati nasucul si din bombonele mai mici realizati cei doi ochisori. Apoi daca va lasa inima lasati copilul sa-i mai evidentieze cu vreun creion colorat decor… la noi v-am zis e mare dragoste legata de creioanele astea, astfel ca…

Lasati-la sa se raceasca complet, de preferinta la frigider daca aveti un frigider in care ciocolata rezista foarte bine, fara sa prinda miros sau sa „transpire”. Frumusel Rudolf cel cu nasul rosu, nu?

3 retete cu marshmallows

Pentru Olaf va trebui sa topiti ciocolata alba ( aveti grija la calitate si la faptul ca se „branzeste” sau capata culoare urata si se arde rapid) si sa lipti cu ajutorul ei bezeaua pe biscuitele de ciocolata. Apoi decorati-i cum va vine voua mai la indemana sau dupa imaginatie.

3 retete cu marshmallows

Si cea mai  minunata (pentru mine 🙂 idee din cele 3 retete cu marshmallows e cea legata de bezele acadea 🙂 Adica un fel de bezele infipte  pe betele alea, trase in ciocolata si tavalite prin bombonele colorate. Simplu, rapid si de efect.

3 retete cu marshmallows

Sper sa va fi placut macar una din cele 3 retete cu marshmallows si tare ne-am bucura daca am vedea ca si voi va puneti copiii la munca in felul asta :)) Si daca puteti sa ne impartasiti si alte retete dragute pentru Craciun va asteptam aici si pe facebook! Aaaa, dar poate le faceti sa i le lasati voi lui Mos Nicolae:)

3 retete cu marshmallows 3 retete cu marshmallows

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!

 

One Response to 3 retete cu marshmallows

  1. Ely spune:

    Arata foarte, foarte bine! O sa fac si eu de Craciun. Cu siguranta, copiii vor fi incantati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.