Pui intreg la Crock Pot
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Cum ar fi sa ai pe masa de sarbatori un pui intreg, rumenit usurel, dar suculent de numa’ numa?! Ia incercati numai sa vizualizati si o sa vedeti cum un stropsor de saliva se iveste pe la colturile gurii:) Daca ai un slow cooker nu ezita sa il folosesti cat de mult poti. Iar de curand am aflat ca fripturile facute la Crock Pot sunt absolut senzationale: gustul e complet diferit fata de friptura clasica la cuptor, nu trebuie sa le pigulesti, verifici, intorci, stropesti, adica e fix pentru perioadele in care ai foarte multa treaba si eventual in cuptor coci o prajitura 🙂 Astazi aduc in fata voastra si special pentru masa de sarbatoare un pui intreg la Crock Pot, un pui de 1.5 kg copt in vasul de ceramica al slow-cooker-ului, frecat binisor cu unt aromat si facut in suc propriu. O deliciosenie, nu alta!
Ingrediente pentru reteta de Pui intreg la Crock Pot
- un pui intreg de cca 1.5-1.8 kg
- 100 gr unt
- cimbru verde
- busuioc verde
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1 lingurita turmeric
- sare
- 3 cartofi mari
- 2 morcovi
Mod de preparare pentru reteta de Pui intreg la Crock Pot
Spalati puiul si stergeti-l bine de tot, sa fie uscat de apa. Amestecati untul moale cu verdeturile, sarea si condimentele. Cu untul acesta aromat frecati bine puiul pe toate partile, si pe sub piele, si inauntru. Puneti puiul in vasul de ceramica, acoperiti slow cooker-ul cu capac si setati pe 2:30 ore, la temperatura Low.
Intre timp, curatati cartofii si morcovii si spalati-i. Taiati cartofii in felii groase si morcovii in doua-trei bucati.
Dupa 1:30 ore, ridicati capacul de la Crock Pot si scoateti usor puiul pe o farfurie calda. Puneti in slow-cooker bucatile de cartofi si de morcov si asezati deasupra lor puiul. Acoperiti si lasati o ora, pana se termina timpul.
Serviti minunatia de pui intreg la Crock Pot cald!
Sa ne bucuram de sarbatori!
Lasă un răspuns
Tocanita marocana cu cartofi dulci si naut
4 Responses to Pui intreg la Crock Pot
Aspectul este mai mult decat delicios. Nu am avut un slow cooker si poate de-aia nici nu am incercat sa gatesc unul intreg, dar nici nu mi-a venit prin minte, ce-i drept. Prezenta unui Crock Pot in bucataria mea ar fi necesara, mai ales dupa ce am citit articolul asta. Sa speram ca pot sa-mi achizitionez unul pana la Craciun, asta ca sa pot sa incerc reteta. Multumesc!
O, dar cate se mai pot gati cu un Crock-Pot! 🙂
Asta-i crimă cu premeditare, serios, dar şi aşa, rănit, aproape distrus, pot spune că dacă aş avea un astfel de pui, pentru a pune sare pe rană, i-aş face un mujdei, l-aş turna peste el, l-aş acoperi, cât să se înnăbuşe un pic, apoi cu un colţ de pâine de casă ori chiar mămăligă, l-aş ciumpăvi de la copan la aripă pe toate părţile. :)) Ahhh, la final, în zeama aia, aş întinge cu un pic de miez şi aş bea un pahar de vin bun.
Ia uite ce idee buna, cu mujdei, mamaliguta si un vinisor!