Ghiveci calugaresc de legume
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Daca e inca post si uneori e necesar si chiar indicat sa mancam fara carne :), incercam sa facem cateva combinatii sau, mai bine spus, retete, pe care ai mei sa le manance si sa le si faca placere. Ai mei nu prea sunt genul care sa renunte usor la carnita, asa incat de fiecare data cand trebuie sa fac ceva „de post” sau vegetarian, am ceva bataie de cap. Miruna, clar nu prea rezoneaza cu legumele in stil ghiveci, tocana, zacusca, dar lui Remi ii plac. Asadar astazi va aduc un Ghiveci calugaresc de legume, o reteta lipsita de grasimi, usor de preparat, iar rezultatul e de-a dreptul senzational.
Ingrediente pentru reteta de Ghiveci calugaresc cu legume
- 1 vanata
- 2 dovlecei mici
- 2 morcovi
- 150 gr fasole galbena
- 1 ardei gras
- 4 rosii
- 100 ml suc de rosii
- 2 cepe mici
- 3 catei de usturoi
- cimbru verde
- busuioc frunze
- sare
- ulei de floarea soarelui
Mod de preparare pentru reteta de Ghiveci calugaresc cu legume
Spalati vinetele si taiati-le capetele. Procedati la fel si cu dovleceii. Taiati-le in bucati mari. Curtatati morcovii si taiati-i in felii groase. Tocati ceapa si usturoiul. Curatati rosiile de pielita si tocati-le.
Incingeti cuptorul la 180 grade.
Separat intr-o cratita caliti ceapa si usturoiul, apoi adaugati rosiile tocate si sucul de rosii. Fierbeti pana scad la jumatate.
Intr-o tava incapatoare sau un vas de ceramica puneti sote-ul de ceapa si rosii, adaugand legumele si presarati busuiocul, cimbrul si sarea. Amestecati de cateva ori. Acoperiti tava cu o folie de aluminiu si introduceti la cuptor la foc mic pentru 60 minute. Inainte de a scoate tava de la cuptor, dezveliti intreaga nebunie de arome si verificati daca legumele sunt moi si se patrund usor.
Scoateti minunatia de ghiveci calugaresc de legume si stropiti cu putin ulei de masline sau de dovleac.
Pofta buna!
Lasă un răspuns
Pui intreg la Crock Pot
4 Responses to Ghiveci calugaresc de legume
Îmi place la nebunie cum arată, de fapt eu ştiu sigur şi cam care i-ar fi gustul, că am mâncat deseori aşa ceva, că mănânc ori de câte ori am ocazia. Acolo este un curcubeu de culori şi gusturi, o explozie de vitamine şi de texturi. Mi-ar plăcea, la ora asta, desigur, să mănânc aşa ceva cu un pic de pâine prăjită şi cu conopidă murată ori cu gogonele. Nu că un pepenaş murat nu le-ar acompania bine, dar pâinea prăjită ar fi ideală, ar pluti până la îmbibare în delicioasa zeamă şi ar încheia festinul.
Tare bun!
cu harbuz murat, padre!!! te pup!
Bunnnnnnn 😉
bineeee <3