Pui cu bacon si naut la crock pot
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Bucuria mea e atunci cand imi gasesc un pic de timp sa stau sa lenevesc! Asta nu prea se intampla. Dar mi-as dori. Sa stau asa, sa ma zgaiesc pe pereti, fara sa fac nimic. Dar asta nu se intampla. Insa zilele trecute am inceput sa rearanjez cate putin in bucatarie. Stiti voi cum e, cand n-ai buget dar vrei totusi sa mai schimbi cate ceva… cam pe acolo, daca intelegeti ce vreau sa spun. Ei, bine si cum aveam eu asa ceva treaba, imi vine si gandul ala ca trebuie si ceva de mancare. Cum timp nu era pentru asa ceva, m-am gandit sa scot crock pot-ul si sa il pun la treaba. Asa ca zis si facut. Am scos oala asta minune, de ii setezi butoanele si o lasi sa isi faca treaba, am scos niste pui de la congelator si o conserva de naut de la prietenii mei de la Sun Food (multumesc mult ca-mi sunteti de mare ajutor!) si imediat am incropit o mancare. Adica am pus toate in vasul de ceramica, am setat, am pus capacul si pe aici ti-i drumul. Vii dupa 2 (doua) ore si jumate si vezi ce ai realizat. Pam-pam!
Ingrediente pentru reteta de Pui cu bacon si naut la crock pot
- 1 pui fara spate si piept
- 4-5 cartofi potriviti
- 2 linguri de ulei
- 1 conserva de naut Sun Food
- 2 morcovi potriviti
- 6 felii de bacon subtire
- 1 lingurita de boia de ardei dulce
- 1 lingurita oregano uscat
- sare de mare
- 1/2 legatura patrunjel verde
- ardei kapia copti in otet
Mod de preparare pentru reteta de Pui cu bacon si naut la crock pot
Trageti la tigaie, in doua linguri de ulei bucatile de pui (aripi, pulpe inferioare, pulpe superioare). Scoateti-le din tigaie si infasurati in jurul fiecareia cate o felie de bacon.
Curatati morcovul si taiati-l rondele groase. Curatati cartofii si taiati-i in bucati potrivite.
In vasul de ceramica puneti una doua linguri de ulei de floarea soarelui. Puneti cartofii si rondelele de morcovi. Adaugati bucatile de pui invelite in bacon. Presarati sare, boia de ardei dulce si oregano uscat. Adaugati o cescuta de apa (50 ml) si acoperiti cu vasul.
Setati la High pentru 2 ore si 30 minute. Cu 30 minute inainte de a fi gata adaugati boabele de naut.
Scoateti si presarati patrunjel verde tocat. Consumati cu salata de ardei kapia copti in otet.
Pofta buna!
Salata de spanac cu branza feta si chia
Lasă un răspuns