Piept de pui cu ciuperci la Crock pot
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Cat de minunat esti tu, mai, crock pot-ule! Nu te-as mai da de-acasa. Nu mai stiu, cine spusese, aaa, cred ca Rita, ca aceasta minunatie de aparat este bun pentru lenesi (de acord!). Mai, Rita, dap! e pentru lenesi. Dar e si pentru cei care gatesc sanatos. Recunosc ca am avut ceva emotii legate de preparatul asta de vi-l aduc acum pe masa: Piept de pui cu ciuperci la Crock pot.
Mi-a fost putin teama ca nu se va patrunde foarte bine, sau ca va ramane fad si ca va trebui sa il arunc. Este pentru prima data cand fac piept de pui la crock pot, in sensul ca am pus doar carnea si niste ciuperci si atat. Dar rezultatul este absolut perfect. Pieptul de pui e foarte usor, carnea moale si cu un gust super bun, se taie perfect si nu se faramiteaza. Am uns carnea doar cu niste ulei si condimente si atat. Ceea ce a fost demential de bun, a fost faptul ca ingredientele si-au pastrat un gust perfect, ciupercile sunt moi si suculente, cu gustul acela ce iti aminteste de ciupercile de padure, iar carnea este perfecta.
Am realizat ca de acum inainte voi prepara carnea doar la crock pot sau, ma rog, de cele mai multe ori, pentru ca a ramas foarte frageda, nu am stat sa o intorc, invart, nu s-a rumenit, iar Mirunei mele i-a placut fantastic. I-am taiat bucatele, le-a pus pe paine si a avut un sandvis delicios si sanatos. Hai sa va povestesc!
Ingrediente pentru reteta de Piept de pui cu ciuperci la crock pot
- 1 piept de pui, aproximativ 500 gr, fara piele
- 300 gr ciuperci
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- sare roz de Hymalaia
- 1/4 lingurita cumin
- 1/4 lingurita rozmarin uscat
- 1 lingurita turmeric
Mod de preparare pentru reteta de Piept de pui cu ciuperci la crock pot
Spalati pieptul de pui si uscati-l cu servetele absorbante. Crestati-l din loc in loc, cat mai adanc pana aproape de os. Amestecati uleiul cu sarea si condimentele si frecati pieptul de pui foarte bine.
Spalati ciupercile si curatati-le. Taiati-le in felii generoase. Puneti pieptul de pui in vasul Crock pot, stropiti cu vreo 10 ml de apa calda si puneti capacul deasupra.
Setati aparatul de High si setati timpul de 2.30.
Dupa o ora, ridicati usor capacul, scoateti pieptul de pui din vas. Puneti ciupercile curatate si taiate in felii generoase pe fundul vasului de ceramica si peste ele puneti pieptul de pui. Acoperiti vasul si lasati pana ce expira timpul setat.
Scoateti si consumati cald, imediat ce ati taiat pieptul in felii. Ii puteti adauga o salata simpla.
Pofta buna!
Lasă un răspuns
Prajitura cu fructe tropicale si mousse de ciocolata
2 Responses to Piept de pui cu ciuperci la Crock pot
Arată impecabil preparatul. Nu am crock, am un multicooker, merge făcut şi-n el destul de bine. Asta nu înseamnă că nu am gătit şi clasic ani de-a rândul şi a fost ok. Bun, să zic că mie pieptul mi se pare un pic fad, că aşa-i pieptul de pui. Îmi place pieptul de raţă, dar el are zona lui, se pretează în alte preparate. Ciupercile le asociez mai repede cu o carne de lucru, nu ştiu de ce, dar când gătim, gătim cu ce avem, nu mai facem mofturi, nu?
Faină treabă!
Vai de mine, Padre! Pai, fac des pui cu ciuperci, facem cu ce avem si cu ce ne place :)))