Iepure cu linte la Crock Pot
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Cred ca v-am mai zis cat de mult iubesc Crock-Pot-ul?! Cu siguranta stiti asta si cu siguranta stiti si ca voi posta pe aici pe blog cat mai multe retete si idei de retete pe care le puteti face cu ajutorul acestui Crock Pot. Mai deunazi am preparat un delicios Iepure cu linte la Crock Pot. Marturisesc ca nu stiam ce sa mai pun in farfuriile alor mei la pranz si cum uneori disperarea si spaima iti creeaza cea mai reconfortanta stare psihica, in sensul ca iti pune rotitele la invartit (cazul meu, vorbesc), cam asa s-a petrecut si cu reteta asta. E simpla si o puteti prepara chiar si intr-o cratita normala, pe care sa o tineti la cuptor. rezultatul va fi acelasi!
Ingrediente pentru reteta de Iepure cu linte la Crock Pot
- 1/2 iepure
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 2 gogosari
- 1 conserva de linte fiarta si scursa de zeama
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 1 lingura de faina
- cateva linguri de ulei
- rozmarin
- ehibahar
- 2 boabe cardamom
Mod de preparare pentru reteta de Iepure cu linte la Crock Pot
Vom pregati bucatile de iepure astfel: taiate in bucati potrivite (nu foarte mici, totusi). Acestea vor fi puse cateva ore intr-un amestec din ulei de masline, rozmarin, enibahar si cateva boabe de cardamom.
Apoi vom scoate bucatile de carne, le vom da rand pe rand prin faina alba de grau si le vom rumeni usor in ulei incins. Doar cat sa capete o foarte usoara crusta aurie.
Vom „trage” la tigaie mai toate legumele, asta pentru ca am vrut ca totul sa se prepare putin mai repede si pentru ca am observat ca legumele isi pastreaza un gust mai aparte daca intai sunt usor calite in ulei si abia mai apoi preparate la Crock Pot. Deci tocati ceapa marunt si caliti-o in cateva linguri de ulei pana ce se albeste si se inmoaie. Adaugati morcovul taiat rondele, ardeiul si gogosarul taiat suvite, usturoiul feliat foarte subtire. Imediat ce isi schimba usor culoarea, trageti cratita de pe foc.
Puneti amestecul de legume in vasul de ceramica de la Crock Pot si adaugati peste bucatile de carne. O jumatate de cescuta de apa calduta va fi suficient. Puneti si cateva din condimentele de mai sus si acoperiti vasul cu capacul special. Setati pe High si timpul de 2.30.
Cu o jumatate de ora inainte sa expire timpul, adaugati in Crock Pot si lintea scursa de zeama in care a fost conservata.
Serviti minunatia de Iepure cu linte la cuptor cald!
Tarta cu naut si bacon
Lasă un răspuns