Tarta cu naut si bacon
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Pentru ca e toamna si e asa o vreme mohorata afara, si nici masina nu am zilele astea, am fost nevoiti sa stam mai mult prin casa. Asa ca am aprins cuptorul si am tot copt ba o prajitura, ba un ostropel, ba o tarta de toamna. Spun o tarta de toamna, dar ea poate fi facuta in orice anotimp, insa pentru ca am preparat-o acum fiind in ziua in care la matusa mea, la munte, s-a pornit ninsoarea, m-a cuprins asa o nostalgie a toamnei. Pentru tarta asta aveti nevoie doar de cateva ingrediente, insa rezultatul este spectaculos si va conjur sa nu inlocuiti nici macar un ingredient. E de-a dreptul simpla, dar spectaculoasa, apetisanta, satioasa si iti incalzeste sufletul cu aromele ei tomnatice. E o tarta speciala, creata cu drag pentru prietenii de la Sun Food, conserve 100% sanatoase, cu care as vrea sa sarbatoresc oficial venirea toamnei capricioase. Am folosit o conserva de rosii cuburi si o conserva de naut cremos si sanatos. Delicios!
Ingrediente pentru reteta de Tarta cu naut si bacon
pentru aluatul de tarta
- 200 gr faina tip 000
- 100 gr unt
- 1 ou
- cateva linguri de apa rece
- un strop de sare
pentru umplutura
- 1/2 conserva rosii cuburi de la Sun Food
- 1 conserva de naut de la Sun Food
- 1 ceapa rosie
- 100 gr cascaval
- cateva felii de bacon
Mod de preparare pentru reteta de tarta cu naut si bacon
Mai intai vom prepara aluatul de tarta, un aluat fainos si care se va topi de la prima imbucatura. Intr-un bol amestecati faina cu un strop de sare si untul rece taiat bucati. Amestecati cu degetele pana ce intreaga cantitate de unt si faina a devenit de consistenta unui bol de firimituri. Adaugati oul si framantati. Aluatul va incepe sa se lege si va trebui sa adaugati cateva linguri de apa rece. Api framantati pana obtineti o bila de aluat ferm si numai bun de intins. Puteti sa il dati la rece pentru 20 de minute sau sa il intindeti imediat intr-o tava rotunda de 28 cm, unsa cu unt.
Incingeti cuptorul la 180 grade.
In tava, peste aluatul intepat din loc in loc cu furculita veti pune rosiile cuburi si intideti-le cu pensula pe intreaga suprafata de aluat. Asezati din loc in loc ceapa rosie taiata frumos si subtire, pe lung, cascavalul feliute subtiri si boabele de naut. Asezati feliutele de bacon pe ici colea si gata tarta cu naut si bacon. Dati la cuptor pentru 35 minute, la foc moderat spre mic, 160 grade. pana ce intreaga casa se umple de un miros cald si tomnatic.
Taiati tarta in triunghiuri si consumati cu patima!
Pofta buna la tarta cu naut si bacon!
Negresa fara zahar cu dovleac
Lasă un răspuns