Parjoale moldovenesti
by Alice Ciobanu
Deci: cui ii e frica de niste parjoale moldovenesti? sau mai bine zis: cui ii e pofta de parjoalele moldovenesti? Alea strong de strong, pline de calorii si deloc light, adaptate dietei si siluetei de viespe (nu ca mi-as face vreo problema).
But, sunt atat de bune, si calde si reci. Le poti servi cu un pufos piure de cartofi, cu ceapa verde si mamaliga si putintica branza de vaci frecata cu smantana si marar… Doamne! Le mai poti adapta la un sosulet dulce-acrisor de rosii si obtii o forma de chiftele marinate. Doamne!…cat de bune sunt.
Ingrediente pentru Parjoale moldovenesti
- 800 gr carne tocata amestecc vita-porc
- 200 gr paine
- un cartof mare curatat si taiat cuburi
- o ceapa mare tocata
- 3 catei usturoi
- un ou
- marar tocat
- ulei
- sare si piper
o manuta denatureaza sedinta foto :)) |
Mod de preparare pentru Parjoale moldovenesti
Dati carnea si cartoful prin masina de tocat, amestecati cu ou, sare, ceapa tocata marunt si calita in ceva ulei. Painea inmuiata in apa rece si stoarsa bine, bine de tot, o dati tot prin masina de tocat.
Adaugati unsturoiul pisat. Amestecati bine toata compozitia, potriviti de sare si piper dupa preferinte.
Cu o lingurita luati cate o bucata de compozitie, si dati-o de-a dura prin faina de grau, aplatizati cu palmele, obtinand o bila turtita :)). Aruncati-le pe rand intr-o tigaie in care sfaraie niste ulei si prajiti-le pe o parte si pe alta, reducand focul spre mediu. Scoateti-le pe un prosop absorbant din hartie.
Serviti-le calde cu un piure de cartofi, simple cu ceapa si mamaliguta, cu salata verde, cu varza calita sau cu sos de rosi… Sunt super bune si gustoase si sunt foarte versatile. Dar indiferent cu ce le garnisiti pe alaturea, nu uitati de cana cu vin rece si rosu.
Musai a nu se neglija acest aspect 😀
Pofta buna!
17 Responses to Parjoale moldovenesti
-
Ne ploua in gura..pfff, in week trebuie sa facem neaparat!
pupici Alice
-
me happy! scopul meu e atins :))
-
Bune chiftelute ai facut…scuze ca nu le pot zice parjoale ca la voi :)) . Mi pofta si mie
-
piei ispita ! 🙂
-
grozav de bune!Coco, la fel zic si eu!…:)))Pup
-
Cum sa le mai fac fatzaaaaaaaa ? Atatea tentatii 🙂 si bucatarese nemaipomenite ! 😀
Creste burta , madam, creste si ma lupt cu ea si cu mancaricile astea belea !:)) -
Timea…parjoale :)) incearca :)) pupici
-
coco :)))))))))
alinutzika….hai ma :)) -
Adina….nu stiu :)) cu fitness :)) pup amica
-
:)) Bestiale parjoalele astea ale tale, eu le mai fac la cuptor, dar stiu ca asa sunt mai gustoase si mai aromate :D…mai suculente, mai buuune, si clar merg mai bine cu canita de vin! Pup
-
Ce pofta me-ai facuuuut!Nu am mai facut demult si nu ma dau in laturi chiar daca sant asa „bogate”!Mai ai si canuta cu vinisor….oauuuu…cate amintiri din copilarie!
Sa ai o zi minunata! -
Poliana saru’mana…si eu fac la cuptor…dar putin mai soft alea 🙂
-
Janet…nici eu :)) pup si ms de vizita
-
Bune mai sunt..Facem si noi si tare ne plac!
Lasă un răspuns
Prajitura cu fructe si bezea
[…] Imi place Horia, v-am mai spus, nu? Daca nu stiti care Horia, mai bine ssshhhttt! nu intrebati ca e rusine mare. Anyway, astazi am pregatit, tot din a lui carte, niste chiftelute marinate. Te lingi pe deste’ nu alta, de bune ce is! Noi le-am servit cu niste orez la aburi, alaturea, dar si mai bine faceti niste tagliatelle alaturea. Le voi repeta in versiunea cu tagliatelle, cat de curand. Mai ales ca am primti cadou o masinarie din asta, de la fini Si acest preparat satios denumit chiftelute marinate e un fel de mancare pe care il repet ori de cate ori imi raman cateva chiftele din carne sau parjoale moldovenesti. […]
[…] trecute m-am gandit ca as manca niste parjoale. Din alea bune, bune, moldovenesti, cu usturoi mult si pfoai asa ar fi mers cu niste harbuz murat […]
[…] Ca sa ma simt cumva mai bine ca nu arunc mancarea aiurea. Acum vreo doua zile am facut niste parjoale moldovenesti si azi dimineata am constatat ca mai sunt vreo cateva bucati ramase intr-o cutie in frigider. Asa […]