Chiftelute marinate
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Imi place Horia, v-am mai spus, nu? Daca nu stiti care Horia, mai bine ssshhhttt! nu intrebati ca e rusine mare. Anyway, astazi am pregatit, tot din a lui carte, niste chiftelute marinate. Te lingi pe deste’ nu alta, de bune ce is! Noi le-am servit cu niste orez la aburi, alaturea, dar si mai bine faceti niste tagliatelle alaturea. Le voi repeta in versiunea cu tagliatelle, cat de curand. Mai ales ca am primti cadou o masinarie din asta, de la fini š Si acest preparat satios denumit chiftelute marinate e un fel de mancare pe care il repet ori de cate ori imi raman cateva chiftele din carne sau parjoale moldovenesti.
Ingrediente pentru reteta de Chiftelute marinate
- 500 gr carne tocata, amestec
- 2 oua
- o ceapa medie
- 3 felii de franzela, fara coaja
- o lingurita de marar tocat
- o lingurita patrunjel tocat
- o lingurita sare
- 1/4 lingurita piper macinatĀ
- 1 1/2 cana suc de rosii dens sau rosii decojite in sos
- 1/2 pahar vin albĀ
- 2 linguri de otet de vin alb
- 2 catei de usturoi
- 1/2 lingurita de sare
- o lingura de zahar
- 4 foi de dafin
- 6 boabe de piper negru
Mod de preparare pentru reteta de Chiftelute marinate
Pentru chiftelute, tocati ceapa marunt si o amestecti cu ouale, carnea tocata, marar, patrunjel, sare, piper precum si cu cele 3 felii de franzela alba, inmuiate in apa rece si stoarse foarte bine. Puneti apoi faina pe un fund de lemn si modelati chiftelute, tavalindu-le pe o parte si pe alta prin faina. Puneti-le la prajit si rumeniti-le bine pe fiecare parte, in ulei de palmier foarte bine incins. Scoateti-le pe o hartie absorbanta.
Sosul il faceti cam asa: intr-o cratita puneti pe foc sucul de rosii sau si mai bine, puteti pune o conserva de rosii decojite in suc de rosii, pe care sa le tocati. Apoi adaugati vinul alb (eu am folosit Sauvignon Blanc demisec, din 2009, dar nu cred ca are importanta anul š sau felul, important e sa fie alb, si oricum nu dulce), otetul, zaharul si condimentele. Fierbeti la foc potrivit cam 15 minute.
Puneti apoi chiftelele in sos si trageti doua-trei clocote, dupa care stingeti focul si puneti un capac, lasandu-le asa cam 10 minute, pentru a se patrunde bine, a se marina. Serviti-le calde cu orez fiert la aburi sau cu tagliatelle, dupa cum v-am mai zis.
Chiftelute marinate, pe cuvant ca sunt divine!
19 Responses to Chiftelute marinate
-
Chiar delicioase!!! Imi place mult sosul!
-
Foarte fain sosul…
-
Foarte bune! (Chiar daca nu stiu cine e Horia asta) :))
-
Gustoase chiftelutele tale.Te pup!
-
super arata…si dap,si mie imi place Horia ,este un bucatar foarte priceput si haios.pupici
-
Da,e evident ca iti place Horia:)Dar cred ca si chiftelutele!
-
Danutza, Fancy cake, , asa este, un sos foarte fain. pup
-
Florina, nuconteaza daca nu stii cine e Horia, bine ca stiu eu :)))
-
Diamar..pup
-
Sarah, ai mare dreptate..este si haios :)) pupicei draga mea.
-
Teo, m-ai ghicit! :))
-
imi plac chiftelutele servite si cu orez si cu paste si cu piure …. cu orice!!!
-
Asta da o mancare moldoveneasca,o face-am si eu la Iasi dar mancam cu piure de cartofi….si era o bunatate!!! Stii ca n-am facut niciodata in Italia si…cred ca a venit vremea!!!Sigur mi-a lasat gura apa…
Te-am pupat si o saptamana frumoasa iti doresc! -
Nu spune nimanui, dar si mie imi place Horia š Si cum gateste.
Sotul meu e mort dupa chiftelute din astea. (Noi le zicem chiftele marinate.)
Nu-i arat pozele tale, ca ma pune sa-i fac maine š -
Salut,
Ne face placere sa te invitam sa te inscrii in revista blogurilor pe http://www.allblogs.ro .
Beneficiezi de promovare gratuita a blogului prin inscrierea in http://www.allblogs.ro, care are un numar mare de indexari, impartite pe categorii, ajuta la cresterea popularitatii web a blogului in algoritmii de calcul al motoarelor de cautare. Blogul devine mai popular prin afisarea de linkuri catre acesta, afisarile atragand vizitatori targhetati.
Cu cat exista mai multe linkuri catre un web site, cu atat importanta web siteului este mai mare in „opinia” motoarelor de cautare.Numai bine,
echipa allblogs.ro -
draga Alice,ai o postare cu dedicatie la mine pe blog…te pup!
-
alinutzo,faine chiftelute ai facut,asa le fac si io,fara sa stiu ca si horia le face asa.mai putin otetul si la tocatura,ca sa nu faca deranj la stomac,ti-as sugera sa adaugi o lingura de menta uscata.ai sa vezi o diferenta grozava si la gust si la consecintele ingerarii chiftelutelor.chestia asta-i valabila pentru orice tocatura,inclusiv sarmale.o sa fii surprinsa de rezultat!cat despre garnitura,familia mea prefera piureul cu ceapa verde si parmezan.dar nici pastele nu-s de lepadat.iar dupa gustul meu imi place grozav cu orez.
-
Delicios sos ai facut aici. Imi plac chiftelutele marinate …
[…] doamne!… le mai poti adapta la un sosulet dulce-acrisor de rosii si obtii o forma de chiftele marinate….. doamne!…cat de bune sunt. Asadar […]