WordPress Templates

Chiftele cu sos de rosii si linte

 

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Cand vine vorba de comfort food, ma tot gandesc la reciclare si la tocanite. Banui ca v-am mai spus asta si daca v-am mai spus, voi sa ma iertati. De dimineata citeam ca facebook se apuca de facut bani si mai mult si mai intens decat pana acum, asa ca m-a apucat panica si mi-am dat seama ca in curand voi „apune” sau nu 🙂 Ideea este ca in lumea asta nebuna, cu cat stai mai mult logat online, cu atat parca pierzi contactul cu lumea reala, cea din offline, cu problemele si grijile ei. Si iarasi ma intorc in bula mea de oxigen, in mica mea bucatarioara si recilez niste mancare 🙂 Ca sa ma simt cumva mai bine ca nu arunc mancarea aiurea. Acum vreo doua zile am facut niste parjoale moldovenesti si azi dimineata am constatat ca mai sunt vreo cateva bucati ramase intr-o cutie in frigider. Asa simple cu sos de rosii, genul ala de chiftele marinate ar fi mers uns. Dar gandul mi s-a dus spre niste linte proaspata si catifelata, poate pentru ca voiam un sos mai „plin”. Si cum tocmai prietenii mei de la Sun Food au scos pe piata noile conserve cu linte rosie, numai bune de pus in tocanite, mancaruri calde, supe perfecte pentru toamna si iarna rece, totul a mers struna.  Va lansez si voua #provocareaSunFood sa imi spuneti ce ati gati voi bun cu linte.

chiftele-cu-sos-de-rosii-si-linte-sun-food-5

Ingrediente pentru reteta de Chiftele cu sos de rosii si linte

chiftele-cu-sos-de-rosii-si-linte-sun-food-1

  • 10 chiftele/parjoale moldovenesti
  • 1 conserva de linte
  • 1 conserva rosii cuburi
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare
  • 1 fir de cimbru
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 1/2 lingurita zahar

chiftele-cu-sos-de-rosii-si-linte-sun-food-3

Mod de preparare pentru reteta de Chiftele cu sos de rosii si linte

Curatati usturoiul si feliati-l subtire. Trageti-l in doua linguri de ulei de floarea soarelui, incalzit. Adaugati conserva de rosii cuburi si o ceasca de apa. Lasati sa de-a un clocot sau doua. Adaugati lintea scursa de zeama in care a fost conservata, cimbrul zaharul, otetul balsamic si la final un strop de sare. Lasati sa scada la jumatate si sosul sa capete consistenta.

Incorporati parjoalele cu doua minute inaite de a fi gata mancarea. Trageti de pe foc si lasati sa se racorteasca usor. E o mancare perfecta pentru zilele astea friguroase, e o combinatie buna intre sosul de rosii, lintea catifelata si niste p[arjoale pe care nimeni nu le mai vrea 🙂

As vrea sa stiu daca voi reusiti sa nu aruncati mancare la cos si sa minimizati risipa alimentara reciland o parte din mancare. Dar lintea la ce retete o folositi?

chiftele-cu-sos-de-rosii-si-linte-sun-food-8 chiftele-cu-sos-de-rosii-si-linte-sun-food-7 chiftele-cu-sos-de-rosii-si-linte-sun-food-4 chiftele-cu-sos-de-rosii-si-linte-sun-food-2

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.