Pui cu migdale si cuscus
Ei dragilor, iata ca revin in forta, zic eu :P, cu o reteta draga mie si anume Pui cu migdale si cuscus presarat cu seminte. Nu am apucat pina acum sa postez aceasta reteta delicioasa, dar am cucinat-o cam de vreo 3 ori la mine acasa, o data fiind pentru masa duminicala a Brandusei, apoi cucinata in deplasare, ca sa zic asa…scor 3-0 la masa Electrolux, prin caderea in extaz mistic cu lingere de degete de catre gazde. Sper sa va placa si voua, la fel de mult cum ne-a placut noua. Later edit: Am refacut de curand acesta minunatie de reteta si nu as fi crezut ca pot gasi un recipient perfect pentru a o gati exact asa cum trebuie. Insa tigaia de fonta de la prietenii de la Turnatorie de Fonta MAE, din Iasi s-a dovedit a fi mai mult decat ceea ce aveam nevoie. Am prajit intai totul in ea, apoi toate aromele astea s-au combinat uluitor la cuptor. Tigaia de fonta rullz!
Ingrediente pentru Pui cu migdale si cuscus
-
500 gr carne de pui
-
3 linguri ulei de masline
-
1 ceapa
-
2 lingurite ghimbir macinat
-
2 lingurite boia de ardei dulce
-
2 lingurite scortisoara
-
300/400 ml concentrat de pasare facut dintr-un cub Knorr
-
1 portocala mare
-
75 gr stafide
-
80 gr migdale
-
250 gr cuscus (pt 4 persoane)
- seminte de dovleac si/sau menta proaspat tocata
- un praf de sare
Mod de preparare pentru Pui cu migdale si cuscus
Pentru inceput incalzim cuptorul la 6/200 C.
Intr-o tigaie incingem repejor uleiul de masline, adaugam ceapa taiata fasiute, ghimbirul, boiaua, scortisoara si cateva fire fragede de sofran… mmm…. ce spectaculos e sofranul asta!..si ce arome… Calim totul la foc domol pentru 10 minute. Scoateti apoi ceapa din tigaie, puneti-o frumusel pe o farfurie (nu o aruncati! e nevoie acusi de ea 😛 ) aruncati acolo carnea de pui si prajiti pe ambele parti pana se rumeneste atragator. Puteti folosi atat pulpe de pui, care voi iesi moi si savuros de aromate dar la fel de bine puteti folosi piept de pui dezpielitat si taiat bucati potrivite, dupa cum ati vazut in pozele de la cooking session.
Intr-un vas termorezistent/tava pentru friptura puneti bucatile de pui astfel rumenite. Adaugati apoi ceapa, apoi coaja si sucul de portocala, precum si concentratul de pui. Dati vasul la cuptor pentru 30-35 minute, pana ce carnea se patrunde complet.
Dragilor, masa e servita! Pui cu stafide si migdale si cuscus presarat cu seminte… Puiul tocmai scos din cuptor, imprastiind arome irezistibile, servit alaturi de un cuscus presarat cu seminte de dovleac, asteapta sa fie savurat… sau devorat? Va las pe voi sa hotariti. Pofta Buna! Acum am vazut ca la cooking session n-a mai avut nimeni timp sa faca poze puiului frumos aranjat pe farfurie :)) drept pentru care n-am poze (de acolo) decat cu el in tava :))
25 Responses to Pui cu migdale si cuscus
-
la cate arome am citit eu prin lista de ingrediente,ce-i drept le-am citit cam greu ca eram busy cu salivatul,cred ca a iesit o minune de papaita.e mai bine servit din tava,ca suntem fomisti cu acte in regula.pupicei draga mea
-
Mmmmmm,arata taaaaare apetisant puiutul tau, dar am o singura observatie de facut (sper sa nu te superi pe mine, nu este cu intentie rautacioasa, ci doar informativa): fasiutele julienne nu trebuie sa depaseasca 2mm latime,deci ceapa ta nu cred ca e taiata julienne…si bine ca nu e, ca altfel se aredea de tot si strica bunatate de mancarica! Pup!
-
Georgi…julienne zice la reteta originala, dar eu nu prea pot s-o tai fara a-mi taia si niste deste….
casa nu fie cu inducerera in eroare a cititorului modific acum si zic acolo ca-i taiata fasiute :))
pup -
sarah..pai, pe bune ca s-a mancat si direct din tava :))
-
Eeee,Alice draga, nici chiar asa, nu trebuie sa modifici ca asa zic eu, si ma gandesc ca e mai bine ca nu sunt julienne, ca se ard f repede. E mai bine sa zici ca sunt taiate fasiute, plus de asta, din cate stiu eu, julienne este mai mult pt retetele pt wok, pt ca timpul de gatire este f scurt!Pup cu drag!
-
Ce de mai arome buuune.Te pup!
-
Arata tare bine!!!
Pupici! -
Uau, ce bine suna si ce gustoasa trebuie sa fie!Pup!
-
O reteta cu impact,Alice draga!Suna bine ,arata bine si precis plina de arome!
-
Cu siguranta merita incercata!!! Arata apetisant!
-
Arata intr-un mare fel!!
-
chiar asteptam reteta , e super , deci … trebuie incercata !!!
-
Georgi, draga mea, dar nu m-am suparat..sugestia ta e binevenita 🙂
DiaMAr..pup
Simona, poza nu e chiar reusita..imi pare rau ca u am reusit sa facem de la cookind , ar fi fost mai haioase :))
-
Licuta, e f buna..intreaba pe Brandusa 🙂
Teo, mersi..esti tare de treaba
Cristina..pe bune ca merita incercata!
Alexandrina..sar’mana
atkicen…ma bucur…astept impresii in caz ca o incerci.pup
-
fata …la cat ai laudat reteta asta…sigur o sa o fac si eu curand….si abia astept sa vad ce fata or sa faca astia din familia mea, carora nu le plac „mancarurile ciudate:
te pup si …FELICITARI !!!
-
ești o meșteră!
chapeau! -
Monya…astept impresii, atunci.
pacat ca nu le plac „mancarurile ” ciudate…ei pierd! -
georgiana…10x!
-
Repet iar si iar si iar: super mancarea!
-
Mmm, îmi place puiul preparat astfel! Arata tare bine!
-
Lipseste de tot sarea din aceste bucate. 🙂 Nu trebuie sa se subinteleaga ca se pune si sare. 😛
-
Arata tare bine ,poate o incerc si eu , pupici!
Lasă un răspuns
Negresa (1)
[…] principal a fost un delicios Pui cu stafide si migdale acompaniat de un cuscus presarat cu seminte de dovleac…mmm…o minunatie, te lingi pe […]