Pui picant teriyaki
by Alice Ciobanu
M-am indragostit de puiul asta, parol! Gata in 30 minute cu tot cu pregatire :), delicios de aromat, picant exact atat cat trebuie, fara sa-ti declanseze vreo criza de ulcer sau vreo criza biliara.
Super-mega-super fraged.
And my god!… sosul ala e savuros… evaziv dulce-picant. Musti devorator si nu poti decat sa exclami: i’m in heaven baby!:)) papilele ti-au explodat, creierul s-a blocat si apoi… te lasi cuprins de vraja puiului teriyaki. Exotic si apetisant. Pui picant teriyaki.
Ingrediente pentru Pui picant teriyaki
- 500 gr piept de pui fara piele si os
- 4 linguri sos de soia
- 4 linguri sherry
- 6 linguri sirop de zahar sau 1 lingura mare de miere de albine (mult mai bun!)
- 2 catei de usturoi curatati si zdrobiti
- 2 lingurite ghimbir pudra
Mod de preparare pentru Pui picant teriyaki
Intr-un wok puneti pe foc 2 linguri ulei de floarea soarelui impreuna cu sherry, sosul soia si siropul de zahar. Daca nu aveti sirop de zahar inlocuitit-l (cu succes) cu o lingura de miere de albine. Scoateti sosul pe o farfurioara calda.
Incingeti apoi in wok putin ulei si aruncati carnea de pui taiata cubulete potrivite ca marime. Amestecati frecvent pana ce se rumeneste complet. Adaugati apoi usturoiul curatat si zdrobit, praful de ghimbir si mai lasati pe foc 2 minute. Adaugati apoi sosul de soia si mai lasati pe foc 2-3 minute.
Lasă un răspuns
Boston cake (Prajitura Boston)
15 Responses to Pui picant teriyaki
Mmmm…ce bunãtate!
super pui si mega prezentare!
Daca as putea as manca doar paste si piept de pui 😛
E super acest pui, mai ales ca este picant asa cum imi place mie 🙂
O saptamana frumoasa, pupici!
Tare fain a iesit.Sa incerci cu miere in loc de sirop de zahar,sa vezi ce diferenta.
RAmona Alina, multumesc frumos. e un pui de care sunt completamente indragostita
adnia…pupicei
Angela…mersi dragutzico…e un mega pui asta, incearca-l
Mitinita…cu miere l-amn facut, ca nu am avut sirop de zahar si nici ttimp de pregatit
Super faina prezentare, iar puiul cred ca este delicios! Imi plac tare mult pozele! Pupici
Nu am facut niciodata si ma tenteaza foarte tare. Ce e sherry? De unde l-ai cumparat?
Poliana…pozele au iesit ok, dap..pup
Irina sherry e…visinata 🙂 sau lichior de visine…dar pune visinata e super!
Acest pui se declara un must have al burtii !:))
Salvat !
Tare apetisant puiutul tau!Yummy!Pupici!
Multumesc de lamuriri.