WordPress Templates

Pui picant teriyaki

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

M-am indragostit de puiul asta, parol! Gata in 30 minute cu tot cu pregatire :), delicios de aromat, picant exact atat cat trebuie, fara sa-ti declanseze vreo criza de ulcer sau vreo criza biliara.

Super-mega-super fraged.

And my god!… sosul ala e savuros… evaziv dulce-picant. Musti devorator si nu poti decat sa exclami: i’m in heaven baby!:)) papilele ti-au explodat, creierul s-a blocat si apoi… te lasi cuprins de vraja puiului teriyaki. Exotic si apetisant. Pui picant teriyaki.

Pui picant teriyaki

Ingrediente pentru Pui picant teriyaki

  • 500 gr piept de pui fara piele si os
  • 4 linguri sos de soia
  • 4 linguri sherry
  • 6 linguri sirop de zahar sau 1 lingura mare de miere de albine (mult mai bun!)
  • 2 catei de usturoi curatati si zdrobiti
  • 2 lingurite ghimbir pudra
Pui picant teriyaki

Mod de preparare pentru Pui picant teriyaki

Intr-un wok puneti pe foc 2 linguri ulei de floarea soarelui impreuna cu sherry, sosul soia si siropul de zahar. Daca nu aveti sirop de zahar inlocuitit-l (cu succes) cu o lingura de miere de albine. Scoateti sosul pe o farfurioara calda.

Incingeti apoi in wok putin ulei si aruncati carnea de pui taiata cubulete potrivite ca marime. Amestecati frecvent pana ce se rumeneste complet. Adaugati apoi usturoiul curatat si zdrobit, praful de ghimbir si mai lasati pe foc 2 minute. Adaugati apoi sosul de soia si mai lasati pe foc 2-3 minute.

Scoateti si consumati alaturi de un orez fiert in supa de legume, cu fire de ceapa verde si varza chinezeasca inabusita.

Pui picant teriyaki
Pui picant teriyaki
Pui picant teriyaki
Pui picant teriyaki
Pui picant teriyaki

 

15 Responses to Pui picant teriyaki

  1. Ramona Alina spune:

    Mmmm…ce bunãtate!

  2. adnia spune:

    super pui si mega prezentare!

  3. Daca as putea as manca doar paste si piept de pui 😛
    E super acest pui, mai ales ca este picant asa cum imi place mie 🙂
    O saptamana frumoasa, pupici!

  4. Mitinita spune:

    Tare fain a iesit.Sa incerci cu miere in loc de sirop de zahar,sa vezi ce diferenta.

  5. Alice spune:

    RAmona Alina, multumesc frumos. e un pui de care sunt completamente indragostita

  6. Alice spune:

    adnia…pupicei

  7. Alice spune:

    Angela…mersi dragutzico…e un mega pui asta, incearca-l

  8. Alice spune:

    Mitinita…cu miere l-amn facut, ca nu am avut sirop de zahar si nici ttimp de pregatit

  9. Poliana spune:

    Super faina prezentare, iar puiul cred ca este delicios! Imi plac tare mult pozele! Pupici

  10. Nu am facut niciodata si ma tenteaza foarte tare. Ce e sherry? De unde l-ai cumparat?

  11. Alice spune:

    Poliana…pozele au iesit ok, dap..pup

  12. Alice spune:

    Irina sherry e…visinata 🙂 sau lichior de visine…dar pune visinata e super!

  13. Adina spune:

    Acest pui se declara un must have al burtii !:))

    Salvat !

  14. Licuta Marin spune:

    Tare apetisant puiutul tau!Yummy!Pupici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.