Negresa (1)
by Alice Ciobanu
Va place prajitura Negresa?
Mie una, inca nu mi-am data seama daca imi place in mod deosebit sau nu. Cred, si nu sunt singura, ca Negresa este una din acele prajituri foarte versatile, pe care o gasesti in mai multe formule care mai de care mai atragatoare. Eu nu sunt fan Negresa asa cum sunt fan Amandina, de exemplu, dar pot spune ca imi face placere sa pap cate o negresa din cand in cand.
Dupa cum spusesem la un moment dat pe un site de gen, mi-am propus sa incerc cateva variante de negrese, din cele care-mi fac cit mai des cu ochiul :P, pentru a incerca sa imi dau seama care varianta e mai aproape de sufletul meu.
Astfel ca dragilor, deschid seria negreselor cu o reteta de la draga mea Miha. E o reteta faina, usor de facut si mai ales foarte usor de mancat. O negresa buna cu un gust intens de ciocolata, foarte foarte pufoasa si foarte ciocolatoasa, daca mi-e permisa expresia. Astfel draga Miha, negresa ta e super buna. Merita sa o incercam cat mai des.
Ingrediente pentru Negresa
- 150 gr ciocolata amaruie
- 100 gr unt
- 200 gr zahar
- 2 oua
- 250 ml lapte
- 250 ml frisca lichida
- 280 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 50 gr unt
- 100 gr ciocolata amaruie
- 50 ml frisca lichida
Mod de preparare pentru Negresa
Bateti untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul si devine spumos. Topiti ciocolata si incorporati-o in crema de unt. Mixati apoi adaugand treptat ouale, unul cate unul, mixand bine de fiecare data. Incorporati apoi frisca lichida si laptele si treptat faina amestecata in prealabil cu praful de copt.
Tapetati o tava de copt 25*35 turnati compozitia si dati la cuptor (incalzit inainte) la foc mediu-potrivit 35 spre 40 minute si, dupa ce faceti testul scobitorii, scoateti tava si lasati prajitura la racit pe un gratar metalic.
Cand e rece puneti deasupra glazura facuta din unt, ciocolata si frisca , topite toate si omogenizate bine, racite la temperatura camerei. Dati prajitura la rece putin si apoi decorati dupa putinta si taiati dupa vointa.
25 Responses to Negresa (1)
-
Pupam papacioasa mica si mozolita de ciocolata! :)))
Ma bucur ca ti-a placut! :*
-
Bineinteles ca ne place! Mai vrem o portie:-)
-
Da, si mie imi plac negresele. Da mai mult imi place Miruna! E o scumpa!
-
eeee,daca ii place Mirunei….o cred pe cuvant!!!Nici ca se putea reclama mai buna si mai sincera!:)
-
Miha..pupam si noi
ne-a placut , evident…pai toate ale tale is faine…mai ales ca ai inebunit-o pina si pe metusa-mea Carmen din timisoara :)) -
Fancy cake..cu mare drag …next negresa :))
-
Florinoo…stiu ca-tiplace Miruna..si stii ca si ea te place :))
-
Georgi…sa stii ca da…asta e reclama serioasa si cinstita…bune negresele lu’ Miha :))
-
Dulce prajitura,dar si mai dulce fetita.O pup!
-
vai cat e de scumpica dulceata mica. papa ea tot … pai da… caci mami face cea mai buna prajitura 😀
-
DiaMAr…mersi fain pt aprecieri :))
-
Andreea, papa papa …ce sa faca ? :))
-
eu zic ca intre prajitura si Miruna,tot fetita scumpa este mai dulce.dar nah,nici prajiturica nu e de neglijat.pup mai intai bebe scump si apoi pe tine….nu protesta ca te-am pupat cu firmituri de negreasa,eru de pe obrajorii Mirunei!
-
Prajitura e prea negresa pentru mine, dar fiica-mea ar face sa dispara de pe platou! Eu în schimb as mînca-o pe Miruna! Ptiu, ptiu, ptiu, ca dulce mai este!
-
Arata tare bine prajiturica ta.
-
Miruna stie ce e bun!Si mie imi place!
-
sarah draga mea….ai mare dreptate…si apoi cum sa ma supar..de la pupat? :)) pup si eu…sper ca esti ok.
-
Maya..mersi fain:))
-
Haplea, mersi…dau la schimb pt souffle…vrei?
Teo si noua ne place :)) pup
-
Ciocolatoase, nu gluma:)!!Pup pe aia mica si pitica:)
-
Asta o incerc si eu cat de curand!
Pupici la scumpica aia mica!!! -
arata f bine si e f gustoasa
-
Grozava !:)
[…] cu dragutzica de Andreea sau Dodo, cum o stim cu totii, de la bucataria lui dodo. Am ales sa fac o Negresa, cu cioco multa si bilute corolate, insa dilema mea a intervenit in momentul in care Georgiana m-a […]
[…] neagra , mai mult un soi de maro-inchis-spre-negru. Deci Nu! Apoi am incercat o varianta de negresa, care a iesit bunuta, bunicica spre foare buna, dar mai era loc sa spui” se poate mai […]