WordPress Templates

Pui Madras

O reteta din Tara Bucatelor by Alice Ciobanu

Pui Madras e omniprezentul curry din mai toate meniurile stradale (sau nu) indiene. E un pui picant datorita ardeilor iuti folositi. Am pregatit puiul madras dupa reteta lui Gordon din Bucataria lumii, carte fantastica pe care daca inca nu o aveti e timpul sa o achizitionati de Litera.

E un pui asemanator cu Puiul tikka masala, doar mai soft.

Pui Madras

Ingrediente pentru Pui Madras

  •  un piept de pui fara piele si os
  • ulei vegetal
  • 1 ceapa curatata si tocata
  • 2 catei de usturoi curatati si tocati
  • 1 lingurita ghimbir pudra
  • 1 lingurita chimion (cumin)
  • 1 lingurita seminte coriandru
  • 3 lingurite boia ardei
  • 1/2 lingurita chilli pudra
  • sare de mare
  • 3 lingurite curry madras (il puteti achizitiona de pe afaf.ro)
  • 1 lingurita garam masala
  • 400 ml apa
  • 400 rosii coapte si tocate

Mod de preparare pentru Pui Madras

Taiati carnea de pui in cubulete. Intr-un wok incingeti uleiul si adaugati ceapa si caliti-o usor pana devine aurie. Apoi adaugati usturoiul zdrobit, boiaua de ardei, pudra de ghimbir, chimionul, semintele de coriandru si praful de chilli. Adaugati bucatile de carne si prajiti pe ambele parti amestecand continuu. Asezonati cu sare de mare. Puneti apoi in tigaie rosiile tocate, curry madras, turnati apa si dati in clocot. Amestecati, potriviti focul spre mic si acoperiti lasand la fiert 30-35 minute. Amestecati din cand in cand. Daca se ingroasa prea tare si se lipeste de fundul cratitei, adaugati putintica apa si amestecati. Adaugati garam masala si lasati tigaia pe foc inca 10 minute, neacoperita. Serviti preparatul cald spre fierbinte, cu frunze de coriandru (daca nu aveti, inlocuiti-le cu neaosul patrunjel verde), alaturi de un orez idian parfumat. Pofta buna!

Pui Madras
Pui Madras

7 Responses to Pui Madras

  1. Oare cui sa scriu pentru carte…ca Mos Craciun nu vine decat prin decembrie? :))
    Dar sa revenim la reteta, dupa condimentele folosite sunt sigura ca e foarte gustoasa…imi plac mult retetele ce le faci in ultimul timp…bravo draga mea! :**

  2. Alice spune:

    Angela…multumesc:)
    scrie-i mosului…nu se stie niciodata

  3. Lulu spune:

    Este asemanator cu puiul masala pe care l-am facut si a avut un mare,mare succes in familie iar aceasta reteta, la felul cum arata,deja imi ploua in gura!!
    Multumesc Alinutza,esti o dulce cu tot cu retetele tale!!
    un weekend racoros!!

  4. Alice spune:

    LUlu, da este asemanator. Am scris si eu de puiul tikka masala, am dat si linkul retetei mele…noi iubim curry-ul…cel putin eu….mor dupa curry si ghimbir…ioi!!!!!!!

    multumesc frumos pt aprecieri

  5. Timea spune:

    Vai cat de bine arata si cate arome placute are! place. pup

  6. Mihaela spune:

    Alice, nu sunt familiara cu bucataria indiana, dar imi plac condimentele si m-ai convins cu puiul asta ca trebuie sa incerc si eu. O mica nelamurire: la ingrediente ai scris rosii coapte si tocate, coapte pe foc, sau rosii proaspete?
    Cat despre carte, am castigat-o la Antonina, si ma asteapta in Romania… trebuie sa pun mana pe ea curand 🙂 Multumesc de inspiratie!

  7. Alice spune:

    Mihaela, ce ma bucura vizita ta. Cand am scris rosii copate m-am referit la rosiile acelea chiar rosii, zemoase, cu pulpa…cum nu prea mai gasesti nici macar in RO. 🙂 Cred ca am uitat sa scriu ca trebuie scoasa pielita la ele…hmmm….
    Trebuie sa il incerci, serios…e super bun! si daca-l faci…musai sa faci orezul parfumat de la puiul tikka….:)
    SUper cartea lui Gordon….. sa pui mana pe ea si bag-o in bucatarie. Pup cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.