WordPress Templates

Pui cu naut si rosii

poveste din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Pui cu naut si rosii e o reteta pe care mi-au cazut ochii cand am rasfoit una din cartile mele de bucate, carti cu poze tare frumoase. Initial ma gandisem la un pui la ceaun cu rosii, dar pentru ca am primit un pui mic de tara, de fapt un fel de cocosel :), si nu as fi stiut cum ar fi iesit la ceaun, m-am gandit ca mai bine il bag la tigaie si apoi vad eu cum il ferchezuiesc sa iasa foarte bine. Asa ca am luat puiul ala si l-am tras usor la tigaie, apoi l-am amestecat cu niste rosii, de fapt cu o conserva de rosii intregi decojite si o conserva de naut, ambele de la prietenii mei de la Sun Food, ii stiti cei cu ingrediente bine alese. Ce a iesit va las sa vedeti in pozele de mai jos, dar eu zic ca a iesit super gustos.

Pui cu naut si rosii

Ingrediente pentru reteta de Pui cu naut si rosii

Pui cu naut si rosii

  • pulpele si pieptul de pui, de tara de preferat
  • 1 conserva de naut Sun Food
  • 1 conserva rosii intregi decojite
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • sare roz
  • cateva boabe de piper
  • 1/2 legatura patrunjel verde

Pui cu naut si rosii

Mod de preparare pentru reteta de Pui cu naut si rosii

Mai intai perpeliti carnea de pui in tigaie, in ulei de floarea soarelui, pe toate partile si apoi pastrati-l la cald. Apoi puneti carnea intr-o tava termo, turnati peste ea un amestec din o cescuta de apa, un strop de ulei, boia de ardei, boabe de piper si sare si dati la cuptor pentru 1 ora.

Incalziti doua linguri de ulei in tigaia de fonta si caliti 1 minut ceapa. Adaugati conserva de rosii decojite si amestecati de cateva ori. Adaugati boabele de naut scurse din conserva si trageti de pe foc. Adaugati carnea de pui rumenita frumos, amestecati si lasati in cuptor 3 minute.

Presarati patrunjel verde tocat.

Pofta buna la pui cu rosii si naut!

Pui cu naut si rosii Pui cu naut si rosii Pui cu naut si rosii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.