WordPress Templates

Clatite cu branza sarata

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Aceasta e o reteta pe care o stiu de la sora mea draga (salutare, sor-mea!), de pe vremea  cand ea era studenta, iar eu gateam doar oua si cartofi prajiti :)) Practic nu e  vreo reteta, nici vreo inovatie, e doar un deliciu sarat pe care il fac destul de des in perioada de primavara, imediat ce apare casul prin piete. Deci astazi mancam cu totii Clatite cu branza sarata si incheiem cu un pahar de bere.

Clatite cu branza sarata

Ingrediente pentru reteta de Clatite cu branza sarata

  • 600 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 lingura ulei
  • 200-250 gr faina
  • sare
  • 150-200 gr cas sau telemea

Clatite cu branza sarata

Mod de preparare pentru reteta de Clatite cu branza sarata

Amestecati galbenusurile cu sarea, uleiul si laptele. Turnati faina in ploaie si amestecati cu grija fara sa faca cocoloase. Separat mixati albusurile spuma si apoi incorporati-le in compozitie. Practic trebuie sa fie totul cam de consistenta unei smantani mai grosute.  Intr-o tigaie incinsa, unsa cu putin ulei, turnati cate un polonic si prajiti pe ambele parti exact ca la reteta clasica de clatite.

Scoateti cate o clatita, punetii pe o jumatate cas si un strop de sare sau telemea sarata (daca nu aveti cas, puteti pute telemea sau orice alta branza sarata va face cu ochiul), si acoperiti cu cealalata jumatate de clatita. Obtineti o semiluna si o prajiti usor in ulei intr-o alta tigaie. Si tot asa cu celelalte clatite.

Pam-pam si gata deliciosenia de clatite cu branza sarata. Si pentru ca sunt niste clatite sarate si nu dulci, puteti sa desfaceti o bere rece si sa o savurati impreuna cu aceste clatite.

Pofta buna la clatite cu branza sarata

Clatite cu branza sarata Clatite cu branza sarata

 

2 Responses to Clatite cu branza sarata

  1. […] decis sa ma relaxez cu niste clatite si-o cafea.     Reteta de clatite o gasiti aici.    Poate-mi fac timp data viitoare sa postez si o reteta clasica de clatite. Eu o fac pe aceea […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.