Miniclatite cu branza
by Alice Ciobanu
Urma sa am musafiri la masa. Am hotarat sa fac stelute cu telemea. Nu mi-au iesit. Nu stiu de ce. Nu ma intrebati. Habar n-am. Vedeam doar minutele cum trec si cum ma trec fiorii si pe mine. Si-atunci am decis: Inaugurez tigaie pentru blinii! Si-am facut-o. Rezultatul: Miniclatite cu branza!
Ingrediente pentru Miniclatite cu branza
- 300ml lapte,
- 2 oua,
- 125 gr faina,
- o lingura de ulei,
- telemea
Mod de preparare pentru Miniclatite cu branza
Se amesteca foarte bine galbenuşul cu laptele, lingura de ulei si apoi se toarna faina in ploaie, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Cel mai bine ar fi să folositi blenderul.
Apoi adaugati albusul batut spuma, amestecand incet cu telul, pentru incorporare. In principiu, este vorba despre clasica compozitie de clatite, doar ca aluatul trebuie sa fie puţintel mai gros, ceva ca o smantana de tara, groasa si pastoasa.
Incalziti tigaia pentru blinii, ungeti cu putin ulei, puneti in fiecare gaoace cate 2 linguri de compozitie, invartiti tigaia cu maiestrie pentru a se intinde compozitia perfect in fiecare gaoace si coaceti cateva minute pe fiecare parte, exact ca la clatitele obisnuite.
Scoateti-le pe o farfurie intinsa, pastrata calduta. Puneti cate o lingurita de telemea rasa mic si rulati.
Dragute, asa-i?
Lasă un răspuns
Ciulama de ciuperci
8 Responses to Miniclatite cu branza
Imi place ideea de „mini” 🙂
Foarte gustoase, sunt sigura ca au fost apreciate de musafiri.As vrea si eu o portie.
Superbe, da!!!! Mai ai?… ca vin si eu in vizita 😉
Aha, deci am ghicit cind am spus pe FB ca sint miniclatite… hi, hi, hi… Arunca si la mine vreo citeva…
Ce bine arataaa!!! bun bun
Mmm ce bunaciuni..Mie imi plac dar cu branza dulce de vaci!!!
Faine aceste „mini” facute in tigaia pentru blinii, Alice . Eu le accept cu telemea daca imi trimiti o duzina 😉 (Lia de la BV)
Cat de bine arata,o idee excelenta!Pup!