WordPress Templates

Bulz sau urs de mamaliga

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

E frig, e rece si e vreme  cu lapovita. In concluzie : februarie, zi de luni, cu mohoreala. As fi vrut sa va aduc altceva la masa astazi, dar pentru ca am avut o cerere expresa, am venit cu Bulz sau urs de mamaliga. Ce-i ala? Pai un fel de bot (bila) de mamaliga umplut cu branza de burduf sau cas de oaie framantat si pus la borcan din toamna, cum e in cazul aici de fata. Si pentru ca e februarie, zi de luni, cu mohoreala si mare umezeala, hai sa ne infruptam cu un urs de mamaliga putin copt si o cana de vin. Cine se baga?

bulz sau urs de mamaliga

Ingrediente pentru reteta de Bulz sau urs de mamaliga

  • mamaliga
  • cas de oaie framantat sau branza de buduf

Mod de preparare pentru reteta de Bulz sau urs de mamaliga

Mai intai incepeti prin a preparara mamaliga. Nu e greu deloc si se face  extrem de usor. In ceaun. Pe foc. Din apa, sare si malai. Simplu. Desi ma gandesc sa fac un articol numai despre mamaliga, cum se face, cum se taie si cat de bland se trateaza o bucata de mamaliga. Da, sa fie asa ca o poveste, ce ziceti?

Cand e gata mamaliga, rasturnati-o pe un fund de lem, dupa care lasati sa se racoreasca usor, sa puteti pune mama pe ea si sa o modelati. Apoi luati o bucata de mamaliga, intindeti-o putin intre palme presand-o usor, puneti in mijlocul ei o lingura de cas de oaie framantat pe care o inveliti in stratul de mamaliga din palme. Dati-i forma unui bot , a unei bile. Apoi o puneti pe jaratic (pentru cine are) sau pe un gril. Doar asa… putin, usor.bulz sau urs de mamaliga

 Consumati cald. Cu o cana de vin, musai 🙂 E tratament pentru suflet, minte si corp. Parol! Si fiti veseli!

bulz sau urs de mamaliga

4 Responses to Bulz sau urs de mamaliga

  1. […] branza de burduf e printre preferatele mele. Imi place branza de burfud cu mamaliga calda, sa o fac bulz si sa il ard pe gratar. Delicios de-a dreptul. Si in perioadele reci, e nelipsita din […]

  1. Monya spune:

    pfuoiiii, ce pofta mi-ai facut . N-am mai mancat de ceva vreme ursi de mamaliga. Si parca tot mai buni erau aia facuti de mamaia.

  2. Rocsy Ciobanu spune:

    Mama, mama ce il mai savuram in copilarie..Era copt pe plita, o nebunieee…

  3. Aurica spune:

    hhhmmmm, ce poate fi mai sanatos, bun si gustos decat aceasta reteta facuta ca la mama acasa, deliciosss 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.