WordPress Templates

Foietaj cu ciuperci si naut

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Pentru astazi am copt un foietaj cu ciuperci si naut, adica niste placintele din foietaj de la supermarket pline de ciupercute si naut delicios de la Sun Food. Daca as fi avut mai mult timp as fi facut eu insami foietajul, dar  cum nu dispun de asa bijuterie numita timp liber, optez pentru varianta „la indemana” pe care o gasesc in raftul oricarui supermarket. Dar haideti mai bine sa va spun ce si cum va trebuie pentru placintele astea, care se consuma atat calde, cat si reci si pe care le poti lua la job, sa le consumi in pauza de pranz. Zic si eu…

Foietaj cu ciuperci si naut

Ingrediente pentru reteta de Foietaj cu ciuperci si naut

Foietaj cu ciuperci si naut

  • 1 conserva de ciuperci feliute de la Sun Food
  • 1/2 conserva de naut de la Sun Food
  • 400 gr foietaj
  • 50 gr cascaval
  • 1 ceapa rosie
  • o lingura de unt
  • 100 ml smantana
  • sare
  • piper alb macinat
  • un galbenus de ou pentru uns deasupra

Foietaj cu ciuperci si naut

Mod de preparare pentru reteta de Foietaj cu ciuperci si naut

Decongelati foietajul la temperatura camerei. Nu il decongelati complet, ci cat sa il puteti desface fara sa se rupa.

Intr-o tigaie incalziti o lingura de unt si puneti ceapa rosie taiata solzisori subtiri. Adaugati feliile de ciuperci si amestecati. Lasati pana scade apa din ciupercute si apoi adaugati smantana. Amestecati, iar cand incepe sa se ingroase, trageti de pe foc si lasati sa se raceasca. Asezonati cu putina sare si un strop de piper alb macinat.

Incalziti cuptorul la 220 grade.

Pe blatul de lucru, infainat, desfaceti aluatul de foietaj si decupati dreptunghiuri de 10*7 cm. O parte din acesta crestati-o cu ajutorul unui cutit ascutit sau cu ajutorul unui instrument special de crestare a aluatului. Cu o lingurita puneti pe bucata de foietaj intreaga cate putin din compozitie, presarati cascaval ras si cateva boabe de naut si acoperiti cu bucatia de aluat crestata. Puneti fiecare placintica in tava pregatita cu o hartie de copt. Ungeti fiecare placintica cu galbenus de ou si dati la cuptor pentru 35-40 minute. Scoateti tava de la cuptor si consumati cald sau rece, dupa preferinte.

Pofta buna!

Foietaj cu ciuperci si naut Foietaj cu ciuperci si naut Foietaj cu ciuperci si naut

One Response to Foietaj cu ciuperci si naut

  1. Victor spune:

    Foarte mulţi oameni se feresc să mănânce aşa ceva, chipurile îngraşă, vezi-Doamne foietaj, bombă calorică curată. Probabil aş fi rău dacă aş spune că acele persoane, în situaţia în care participă la vreun eveniment aparte, uită de dietă, că deh, acolo nu trebuie să pari într-un fel anume. Şi dacă merge, de ce să nu mănânci pe săturate, nu?
    Îmi place combinaţia din preparatul tău, poţi mânca aşa ceva atât fierbinte, cât şi rece, acasă şi la pachet deopotrivă. Fain!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.