WordPress Templates

Carnaciori in aluat

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

De cand a inceput scoala, zilnic trebuie sa ii pune Mirunei un pachetel pentru pauza de la ora 10 si un pachetel consistent cu mancare gatita „de-acasa” pentru pranz. Ea urmeaza si un program after school, iar la pranz are pauza lunga de masa si joaca, iar cum nu agreeaza mancarea de la catering, e neaparat sa ii dau cutia cu mancare de acasa. Asa a fost si anul trecut si mergem inainte in stilul asta. Ma tot gandesc sa merg la firma de caterging care le aduce mancare copiilor ce stau la progrramul de after school, insa nu stiu nici cat as avea sorti de izbanda, nici nu sunt convinsa ca vor face treaba buna si serioasa. Asa ca inca am dubii si tot stau si ma gandesc. Dar pana atunci copilul meu, mofturos rau din fire, vrea mancare de acasa. Asa ca ii pun in cutie mancare gatita cam ce ii place ei: mancare de mazare cu pui, pilaf cu carne de pui,  piure de cartofi cu gratar de pui, crispy, mancarica de cartofi si cam prin zona asta ne rotim. Daca mai aveti idei, va rog eu dati-mi un ajutor in sensul asta. V-am spus: copil mofturos! Nu e o problema cu mancarea gatita, caci ea se pastreaza la frigider si apoi se incalzeste la microunde la amiza, asa incat din punctul asta de vedere conditiile sunt safe. Insa pachetelul de dimineata e mai usurel asa, in general sanvisuri, ( ca altceva nu ii place), iaurt de baut, oua de prepelita fierte, iar azi am incercat carnaciori in aluat. Sper sa o incante, pentru ca ea e tare mofturoasa, reticenta la tot ce inseamna nou sio cam grelut cu mancarea la scoala. Carnaciori in aluat sunt pufosi, moi, fragezi si satiosi. Stiu ca unii vor stramba din nas si vor spune ca nu dam alimente procesate, mezeluri etc copiilor. Insa cred ca o un sanvis facut cu o carnita buna, fara mezeluri (clar!) si din cand in cand un carnacior de calitate buna, cred ca nu omoara pe nimeni. Dar, evident, ca fiecare e liber sa faca cum crede de cuviinta. Pana una, alta, reteta asta de carnacioriin aluat e super tare si e ideala si pentru adulti, pentru job sau doar asa de rontait la o bere rece.

carnaciori-in-aluat-4

 Ingrediente pentru reteta de Carnaciori in aluat

  • 750 g făină
  • un strop de sare
  • 10 g drojdie
  • 1 lingura mare de zahar tos
  • 150 ml lapte
  • 180-200 ml apa calduta
  • 2 oua
  • 50 gr unt
  • un galbenus pentru uns deasupra
  • mac, seminte de susan
  • carnaciori 

carnaciori-in-aluat-5

Mod de preparare pentru reteta de Carnaciori in aluat

Intr-un bol amestecati faina cu sarea. Frecati drojdia cu zaharul pana devine lichida. Turnati-oin mijlocul bolului cu faina. Adaugati ouale intregi si amestecati. Turnati apoi in fir subtire lichidele, adica apa si laptele si la final incorporati untul topit si racorit. Daca vi se pare ca mai trebuie adaugati un strop de faina. Depinde de tipul de faina folosit si de regula am observat ca mai e nevoie de un pumn de faina cateodata.

Puneti aluatul la dospit la loc ferit de curenti reci de aer pentru una, doua ore.

Incalziti cuptorul la 200 grade.

Luati cate o bucatica de aluat, o manuta asa potrivita si intideti-o cu sucitorul in lung, mai mult in lung decat in lat. Puneti carnaciorul in mijlocul bucatii de aluat si apoi rulati dintr-un capat pana in celalalt. Puneti astfel fiecare rulou in tava si lasati la crescut inca 150 minute, calculate din momentul in care l-ati pus pe ultimul in tava.

Ungeti cu galbenus de ou deasupra si presarati mac si seminte de susan.

Dati la cuptor pentru 30 de minute la 180 grade.

carnaciori-in-aluat-1

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *