WordPress Templates

Mancarica de cartofi

Print pagePDF pageEmail page

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Poate ca nu ar fi trebuit sa postez aceasta reteta de Mancarica de cartofi, pentru ca nu este o reteta glamour, nici macar o reteta la care sa spui “wow!”, si in plus, banui ca absolut toata lumea stie sa prepare o mancarica de cartofi si mai banui ca la o scurta cautare cu amicul Google gasesti nu mai putin vreo suta de mii de referinte cu Mancarica de cartofi. E o reteta si un preparat banal, simplu, fara nici un fel de staif.

Mancarica de cartofi este un preparat care mie, personal, imi aminteste de vremurile din copilaria cu cheia de gat, cand nu se gasea mai nimic prin “galantarele de la Alimentara”, decat poate niste cutii cu creveti vietnamezi. Si erau zile intregi cand mama nu avea de pus pe masa decat mancarica de cartofi. Si-atat de multa mancarica de cartofi am tot avut pe masa ( vorba aia, doar traiam in patria cartofilui)  incat mi-am jurat ca nu voi prepara vreodata mancarica de cartofi. Au fost ani de zile, ani intregi in care am refuzat cu indarjire sa prepar vreodata acasa la mine mancarica de cartofi. Nici macar lui R, nu i-am dat aceasta satisfactie, trimitandu-l la ai sai la masa :) De vreo doi ani, cred, din cand in cand am mai preparat cate o tocanita de cartofi cu carne, dar  mancarica de cartofi cred ca de vreo 3-4 ori maxim… si-atunci un mare esec. Insa ieri, nu stiu de ce (poate din cauza ca traiesc de cateva zile sub amintirile de-acum 25 de ani) am preparat o mancarica de cartofi, simpla, de post, fara carne. Perfecta!

Mancarica de cartofi

Ingrediente pentru reteta de Mancarica de cartofi

  • 4-5 cartofi potriviti ca marime
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov 
  • 1 cutie rosii Sun Food
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 frunze de dafin
  • 1 ramurica de cimbru uscat
  • cateva boabe de piper negru
  • sare

Mancarica de cartofi

Mod de preparare pentru reteta de Mancarica de cartofi

Intr-o cratita incalziti 3 linguri de ulei de floarea soarelui si caliti ceapa tocata marunt, pana devine aurie si se inmoaie.

Curatati si spalati morcovul, dupa care il taiati rondele subtiri. Curatati cartofii de coaja, spalati-i si taiati-i in 6-8 felii groase. Adaugati-i, imrpeuna cu rondelele de morcov,  peste ceapa aurie si amestecati usor, timp de 3 minute. Puneti sucul de rosii si rosiile decojite pe care le-ati sfaramat putin cu o furculita sau un cutit. Am folosit o conserva de rosii decojite in suc de rosii de la Sun Food, pe care le folosesc des, in special in perioada asta de iarna,cand e dificil sau chiar  imposibil de gasit rosii bune si aromate, cele din import sunt doar niste fleoscaieli fara sens. Amestecati si turnati apa cat sa cuprinda cartofii. Aruncati peste cartofi si cateva boabe de piper, 2 frunze de dafin, si putin cimbru.

Acoperiti cu un capac si lasati la foc foarte mic 40 minute. Potriviti de sare.

Consumati mancarica de cartofi cat timp e calda cu muraturi in sare sau gogosari in otet. Dupa cum v-am spus a iesit atat de buna, dar atat de buna, incat sigur o voi repeta curind.

Pofta buna la Mancarica de cartofi!

Mancarica de cartofi

Mancarica de cartofi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>