WordPress Templates

Crispy strips la cuptor

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Asa-i ca va plac chestiile alea de se numesc crispy strips? Alea rontaitoare de le tot vezi pe la KFC si  care mie personal imi dau asa niste senzatii absolut delicioase :) ) Nu stiu ce parere aveti voi despre mancarea asta de tip fast-food, dar mie imi place. Nu merg des la fast food, iar la KFC va marturisesc ca nu am mancat vreodata, desi  imi tot spun ca trebuie sa  risc si chestia asta. La McD am mai fost si nu pot sa zic ca m-a dat pe spate. Dar in concediu mai pacatuiesc. Insa merg des la food court, in Palas si ma indop cu niste chestii de la un anumit tip de resptaurant pe zona asta de fast food. Anyway… zilele trecute am avut chef de niste rontaieli din astea si am incercat varianta mai soft adica fara prajeala in ulei, si am facut niste crispy strips la cuptor. Cu sos de rosii au fost mai mult decat va puteti imagina. Hai, sa va povestesc!

Crispy strips la cuptor

Ingrediente pentru reteta de crispy strips la cuptor

  • 1 bucata piept de pui
  • 1 cana de iaurt
  • 1 canuta de faina
  • 2 cani de fulgi de porumb
  • sare
  • putin praf de usturoi
  • 1 ou

Crispy strips la cuptor

Mod de preparare pentru reteta de Crispy strips la cuptor

Spalati pieptul de pui si uscati-l bine de tot. Taiati-l in suvite subtiri. Amestecati iaurtul cu sarea si praful de usturoi.

Dati fiecare suvita de piept de pui prin  putina faina, ou batut, prin iaurt si apoi prin fulgii de porumb. Puneti bucatile de piept de pui astfel pregatite in tava de cuptor, peste o foaie de copt.

Dati la cuptor (in cuptorul incins dinainte) la 190 grade pentru 30-35 minute.

Crispy strips la cuptor, demential de bune impreuna cu un sos de rosii si busuioc proaspat!

Crispy strips la cuptor

2 Responses to Crispy strips la cuptor

  1. Victor spune:

    Fii atentă ce-ţi spun. Eu sunt adept al mâncărurilor româneşti declarat, ceea ce nu înseamnă că nu mănânc şi din bucătăria altor popoare. Am mâncat (cu poftă) prin toate ţările prin care am fost şi chiar am găsit reţete ce se potrivesc gusturilor mele. Apoi dacă tot zic mereu că-mi place carnea de la cazan (garniţă, bprcan, oală) nu înseamnă că nu mănânc cu aceeaşi poftă şi chestii de la fast food, inclusiv cripsy-strips, cu sos de roşii, cu maioneză ori cu usturoi. Mai mult, între Mc şi KFC aleg KFC-ul cu ochii închişi, picanteriile lor se potrivesc de minune cu silueta mea :D :) ), porţiile mari fiind preferatele mele.
    Nu ştiu cum mi-ar sta vegan ori raw vegan, cred că destul de ciudat, mai ales că nici nu-mi pot închipui lobodă picantă şi crocantă la fel de gustoase ca “crocănţelele” prezentate de tine şi nici seminţe de chia la fe de săţioase ca o shaorma cu de toate. :D
    Le-ai scos, să ştii, ai merita nişte musafiri pentru “greşeala” asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>