WordPress Templates

Mancarica de mazare cu pipote

Print pagePDF pageEmail page

O reteta din Tara Bucatelor
By Alice Ciobanu

Mazare cu pui e una din mancarurile preferate ale Mirunei. In general, mazarea e unul din alimentele preferate ale Mirunei, o maninca asa simpla, imediat ce am pus-o in strecuratoare. Si va dau din casa: la noi in orice ciorba (exceptand cea de fasole) se pun si boabe de mazare. Pentru ca e favorita ei si pentru ca ii place sa o manance in bors. Deci, regulile astea gastronomice la noi nu prea se respecta (poate v-ati dat seama demult de asta :P ) Astazi va invit la o portie de Mancarica de mazare cu pipote. Delicioasa, simpla si hranitoare. Iar copiii o adora!

Mancarica de mazare cu pipote

Ingrediente pentru reteta de Mancarica de mazare cu pipote

  • 1 borcan de mazare, scursa
  • 1 ceapa tocata
  • 1 morcov ras pe razatoarea mica
  • 2 rosii
  • 100 ml suc de rosii
  • 300 gr pipote si inimi de pui
  • sare
  • frunze de dafin

Mancarica de mazare cu pipote

Mod de preparare pentru reteta de Mancarica de mazare cu pipote

Puneti pipotele si inimile la fiert in apa rece cu un strop de sare. Spumuiti cand e nevoie si fierbeti la foc moderat timp de 30 minute.

Intr-o cratita puneti 3 linguri de ulei si caliti ceapa tocata marunt, pana ce devine sticloasa si se inmmoaie. Adaugati morcovul ras pe razatoarea mare si rosiile cuburi. Lasati sa dea doua clocote, dupa care adaugati sucul de rosii, funzele de dafin, pipotele si inimile fierte. Amestecati si adaugati si boabele de mazare scurse de zeama din conserva. Daca folositi mazare proaspata, fierbeti-o putin separat in apa rece si sare. Acoperiti cu apa si lasati sa fiarba la foc domol, timp de 30-40 minute, pana ce sosul scade la jumatate.

Seriviti cald alaturi de salata de varza.

Pofta buna la Mancarica de mazare cu pipote.

Mancarica de mazare cu pipote

3 Responses to Mancarica de mazare cu pipote

  1. [...] rau din fire, vrea mancare de acasa. Asa ca ii pun in cutie mancare gatita cam ce ii place ei: mancare de mazare cu pui, pilaf cu carne de pui,  piure de cartofi cu gratar de pui, crispy, mancarica de cartofi si cam [...]

  1. Super retata. Mancarea de mazare este preferata multor romani, iar pipotele se potrivesc de minune ca si textura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>