WordPress Templates

Orez cu ciuperci si porumb

Miruna a vrut „gratarel” 🙂 Nimic surprinzator pentru ca ea vrea gratarel destul de des. Doar din piept de pui, caci altfel nu prea ii place. Si pentru ca de ceva vreme ii place pilaful destul de mult, desi si acolo e cu ceva mofturi, pentru ca trebuie sa fie pilaf, nu boabe rasfirate de orez fiert, trebuie sa fie „plin cu gust” si nu asa doar orez fiert… Dar ideea e ca mananca si altceva in locul clasicului piure de cartofi. V-am spus: e complicat la noi 🙂 Asa ca i-am pregatit un orez cu ciuperci si porumb dulce din conserva de porumb de la Sun Food, a mancat tot, fara insa se se atinga de o felie de ciuperci 🙂 Dar, tot e un castig.

Orez cu ciuperci si porumb

Ingrediente pentru reteta de Orez cu ciuperci si porumb

Orez cu ciuperci si porumb
  • 100 gr orez cu bob rotund pentru pilaf
  • 2 linguri de ulei
  • o lingura de unt
  • 1/2 ceapa alba potrivita
  • sare
  • doua cani de zeama de supa de pui
  • 1/2 conserva de boabe de porumb
  • 1 ardei rosu
  • cateva ciuperci
Orez cu ciuperci si porumb

Mod de preparare pentru reteta de Orez cu ciuperci si porumb

Tocati ceapa si caliti-o pret de cateva minute, pana se albeste, in ulei de floarea soarelui. Adaugati orezul si amestecati. Imediat ce se deschide la culoare, turnati supa de pui. Amestecati, dati focul la mic si continuati sa amestecati din cand in cand. Cand boabele sunt fierte si legate, trageti de pe foc si incorporati untul rece, amestecand continuu. Potriviti de sare.

Trageti la tigaie in ceva ulei de floarea soarelui ciupercile taiate felii si, imediat ce s-a evaporat zeama lasata, puneti boabele de porumb dulce si ardeiul taiat rondele. La final puteti sa amestecati cu pilaful de orez sau sa le amestecati in farfurie doar putin.

Alaturi de o bucata de piept de pui preparata pe gratar, doar cu putin ulei si boia de ardei dulce, veti avea un meniu pe cinste.

Orez cu ciuperci si porumb

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Orez cu ciuperci si porumb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.