WordPress Templates

Dovlecel umplut cu ciuperci

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Pentru ca e vara si pentru ca legumele sunt peste tot si pentru ca am trecut pe mancaruri si retete care se fac rapid, aruncate in cuptor si fugit din bucatarie :)). Pentru ca ne plac retetele care se prepara la cuptor si fara multa batatie de cap. Pentru toate astea si pentru inca multe altele, astazi avem dovlecel umplut cu ciuperci!  Asa ca luati un dovlecel sau doi 🙂 de marime medie, niste rosii mari si zemoase de gradina, si cateva ciuperci. Simplu ca buna ziua. Daca nu aveti toate ingredientele, apelati cu incredere la vreo 2 conserve de la Sun Food, adica o conserva de ciuperci si o conserva de rosii cuburi, ambele sunt ideale pentru perioada cand nu am legume proaspete in casa, pentru orice anotimp si pentru orice masa rapida. Sunt niste produse bune, cu ingrediente corect alese si nu vei avea parte de surprize neplacute. Deci, la treaba!

Dovlecel umplut cu ciuperci

Ingrediente pentru reteta de Dovlecel umplut cu ciuperci

Dovlecel umplut cu ciuperci

  • 1 dovlecel mare
  • 2 cepe potrivite
  • 2 morcovi
  • 1-2 rosii
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 conserva de rosii cuburi Sun Food
  • 1 conserva ciuperci Sun Food
  • sare
  • cateva frunze de busuioc tocate marunt

Dovlecel umplut cu ciuperci

Mod de preparare pentru reteta de Dovlecel umplut cu ciuperci

Spalati dovlecelul si stergeti-l bine. Taiati-l in doua, pe lungime, si scobiti-l in interior. Nu aruncati miezul, ci doar partea cu samburi. Tocati marunt miezul si caliti-l in doua linguri de ulei impreuna cu ceapa tocata marunt, morcovul tocat marunt si usturoiul.

Adaugati rosiile cuburi si lasati sa scada, la foc mic cam 8-10 minute.

Intr-o tava portivita, puneti dovlecelul cu partea scobita in sus. Umpleti cele doua bucati cu delicioasa compozitie, adaugati bucatile de ciuperci si cateva felii de rosii, presarati un strop de sare si busuiocul tocat. Stropiti cu ulei si adaugati un strop de apa. Acoperiti tava cu o folie si dati la cuptor (preincalzit) pentru 10 minute. Scoateti folia si mai lasati 10 minute la cuptor pentru a se rumeni usor deasupra.

Taiati dovlecelul in patrate mari si serviti cu incredere 🙂

Pofta buna la dovlecel umplut cu ciuperci!

Dovlecel umplut cu ciuperci Dovlecel umplut cu ciuperci Dovlecel umplut cu ciuperci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.