Ciuperci umplute cu legume
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Zilele trecute ma suna Remi si imi spune: mai, am luat niste ciuperci, aratau atat de bine, incat nu m-am putut abtine si le-am luat. Acu sa vedem sa faci cu ele. Zic, ok… dau ochii peste cap si ma gandesc ca iar a luat al meu niste ciuperci care vor zace prin frigider vreo 5 zile pana se imputesc, pentru ca eu fix de ciupercile astea nu am timp, dar ma trezesc zicand: Bine, iubire, adu-le acasa, promit ca ma gandesc sa facem ceva extra mega bun cu ele. Ok. Treaba rezolvata.
Vine omul meu cu ciupercile si hopa ca imi cade fata. Ciupercile astea erau niste enormitati de palarii, grase si carnoase si atat de frumoase incat nu m-am indurat sa nu fac ceva extra mega bun cu ele. Si uite-asa am inhatat o conserva de naut si conserva de rosii cuburi, ambele de la Sun Food am aranjat frumusel in tava si a iesit o extra mega super buna reteta de ciuperci umplute cu legume.
Ingrediente pentru reteta de Ciuperci umplute cu legume
- 10 palarii mari de ciuperci
- 1 conserva de naut Sun Food
- 1 conserva de rosii cuburi
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- sare
- ulei de floarea soarelui
Mod de preparare pentru reteta de Ciuperci umplute cu legume
Curata ciupercile, taie-le cozile si pune-le in tava, peste o hartie de copt, cu palaria in sus. Presarata putina sare si stropeste-le cu ulei. Da-le la cuptor, preincalzit, la 160 grade pentru 10 minute.
Intr-o tigaie caleste ceapa, adauga morcovul ras mare, coditele de ciuperci tocate marunt si suvitele de ardei gras. Adauga o ceasca de apa si lasa sa dea cateva clocote. Incorporeaza conserva de rosii cuburi si apoi nautul. Potriveste de sare si lasa sa se formese un sos gros.
Scoate tava de la cuptor. Scurge zeama lasata de ciuperci si umple palariile cu compozitia de legume. Daca iti mai ramane compozitie adauga-o in tava langa ciupercile umplute cu legume.
Baga tava la cuptor pentru 20 minute, la foc molcom.
Pofta buna!
5 Responses to Ciuperci umplute cu legume
-
Nu că aş ţine partea bărbaţilor neapărat :D, dar n-am cum să nu observ că ei, dragii de ei, ştiu perfect cum să le bucure pe soţii când fac cumpărături, ar fi în stare să ia tot ceea ce este mai bun pentru a le vedea fericite. 😀
Acum, la reţeta ce taman ai prezentat-o nu prea am ce comenta, că-i ca la carte, afară doar faptul că eu aş mai fi pus în umplutură şi câte un grăunte de usturoi tocat oarecum grosier.
Fain, îmi place ce ai făcut! -
O vai! Cat de bine poate sa arate. Intreaga mea familie s-a reprofilat acum pe legume si aceasta reteta am gasit-o exact la fix. Chiar ne gandeam la ciuperci, insa nu la orice combinatie, caci eu sunt mai mofturoasa de fel in ceea ce le priveste.
Lasă un răspuns
Pate de linte cu lipie crocanta fara gluten
[…] 7. Ciuperci umplute cu legume […]