WordPress Templates

Ciuperci umplute cu naut

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Zilele trecute, sotul meu s-a dus sa cumpere niste paine si cartofi, si a venit acasa si cu niste palarii de ciuperci tare marisoare si frumusele. Cica: „bai, aratau atat de bine, incat am luat cateva. Nu stiu ce faci cu ele, dar eu le-am luat pentru ca nu m-a lasat inima sa plec fara ele”. Astfel am stat si m-am gandit ce sa fac eu pe ditamai caldura cu niste ciuperci tare marisoare. Prea mari ca sa le toc si sa le bag in niste oua la ceaun, de supa crema nu aveam chef, de gratar nici atata si pana la urma o conserva de naut de la Sun Food ma striga necontenit de pe raft. Asa ca am  copt palariile de ciuperci umplute cu naut in tigaia de fonta in cuptor si le-am dus la un picnic in natura, la tara la socri. Ideea e ca palariile de ciuperci umplute cu naut sunt absolut senzationale calde sau reci, nici nu mai conteaza.

Ciuperci umplute cu naut

Ingrediente pentru reteta de Ciuperci umplute cu naut

Ciuperci umplute cu naut

  • 11-12 palarii de ciuperci
  • 1 conserva naut de la Sun Food
  • 2 cepe
  • un ciorchine de rosii cherry
  • 2 linguri suc de rosii
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui
  • un fir de cimbru

Ciuperci umplute cu naut

Mod de preparare pentru reteta de Ciuperci umplute cu naut

Ciupercile le curatati cu o periuta si le curatati partea alba din jurul piciorusului. Taiati piciorusul si tocati-l marunt.

In tigaia de fonta incalziti 3 linguri ulei de floarea soarelui, de preferinta presat la rece. Adaugati ceapa tocata marunt si caliti-o pana se inmoaie, fara sa se arda, apoi puneti tocatura de ciuperci. Adaugati jumatate din cantitatea de rosii cherry tocate marunt, suc de rosii si un strop de apa.  Adaugati boabele de naut si lasati la foc molcom pana scade sosul si se ingroasa.

Incalziti cuptorul. Transferati sosul din togaia de fonta intr-un vas si puneti in tigaia de fonta palariile de ciuperci. Umpleti palariile de ciuperci cu sosul de rosii si boabele de naut. Din loc in loc adaugati rosii cherry taiate in 2 sau 4 bucati. Puneti un fir de cimbru, doar pentru o usoara aroma.Ciuperci umplute cu naut

Stropiti cu putin ulei si dati la cuptor pentru 30 minute, la foc moale.

Pofta buna la ciuperci umplute cu naut!

Ciuperci umplute cu naut Ciuperci umplute cu naut Ciuperci umplute cu naut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.