WordPress Templates

Salata de boeuf cu porumb

Zileel trecute am avut pofta de salata de boeuf. Eu o prepar cu carne de pui (da, stiu e un mare sacrilegiu, nu e salata aceea originala etc. etc.) pentru ca asa ne place, cu multe legume fierte in coaja si apoi curatate. De data asta, neavand mazare, am adaugat porumb, dulce si usor crocant, porumb fiert din conserva Sun Food. A iesit o minunatie de salata de boeuf cu porumb, si parca mai „usoara” decat cea pe care o prepar in mod obisnuit. Va voi da exact modul meu de preparare, iar voi veti fi cei care veti decide daca o veti prepara asa sau altfel.

salata de boeuf cu porumb

Ingrediente pentru reteta de Salata de boeuf cu porumb

salata de boeuf cu porumb
  • un piept de pui fiert, dezosat si dezpielitat
  • 3 buc radacina patrunjel
  • 5 morcovi
  • 4-5 cartofi
  • 5-6 castraveti in saramura
  • 1/2 conserva porumb
  • 1 ou fiert tare
  • 1 galbenus
  • ulei de floarea soarelui
salata de boeuf cu porumb


Mod de preparare pentru reteta de Salata de boeuf cu porumb

Cartofii, morcovul si patrunjelul radacina se spala foarte bine si se pun in coaja la fiert. Ii fierb la oala cu presiune, in 10 minute de cand a inceput olala sa „suiere” legumele sunt gata. Le scot si le curat usor cu un cutit inoxidabil.

Pieptul de pui il fierbeti separat, apoi il lasati sa se raceasca si il taiati in bucati, la cutit, in bucati potrivite-micute.

Taiati cubulete la cutit tot morcovul, radacina de patrunjel, cartoful si la final castravetii murati. Amestecati intr-un bol incapator toate legumele si carnea impreuna. Adaugati si boabele de porumb, scurse de zeama in care au fost conservate. Incorporati o lingura de mustar si la final maioneza preparata dinainte din ou fiert, galbenus si ulei de floarea soarelui.

Daca e nevoie potrivit dupa gustul vostru, eventual atunci cand adaugati castravetii verificati daca sunt suficienti de sarati/acri pentru gustul vostru.

salata de boeuf cu porumb
salata de boeuf cu porumb

Salata de boeuf cu porumb – o salata simpla si mai dulcica decat cea clasica. Dar delicioasa, oricum ar fi.

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

salata de boeuf cu porumb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.