Cornulete cu branza sarata
Incet, incet ma reapuc de treaba si prin bucatarie, pe la cratite, dupa cum i-ar sta bine unul food blogger. Asa ca zilele trecute (stai, de fapt acum mai bine de jumatate de an!) am copt cornulete cu branza sarata, in versiunea de mai jos. De ce a durat atat pana a aparut reteta pe blog? Aaa, pai pentru ca am uitat. lipsa de chef, „nu imi plac pozele” si alte cateva zeci de scuze. Sau cam asa ceva. Ideea e ca aveam salvata reteta si astfel ca acum imi e (oarecum) usor sa o scriu. Toata chestia e aluatul asta care e deosebit de bun, de maleabil, creste frumusel si e perfect in orice combinatie: cu ciuperci, carne, piersici, chiar si cu varza calita. Deci luati un pix sau dati save la reteta asta, caci sigur o sa va trebuiasca ea candva.
Ingrediente pentru reteta de Cornulete cu branza sarata
- 500 gr faina de grau
- 10 gr drojdie uscata
- 1 lingurita zahar
- 100 ml ulei
- 150 ml apa calduta
- 50 ml lapte caldut
- un strop de sare
pentru umplutura:
- 100 gr smantana
- 300 gr branza sarata de tip telemea
- bucatele de salamior ( de care va place voua )
- 1 ou
- mix de seminte
Mod de preparare pentru reteta de Cornulete cu branza sarata
Deci… in cuva masinii de paine (sau in bol si framantati) puneti faina, sarea, drojdia uscata, zaharul si laptele caldut. Apoi pornim masinaria si in timp ce amesteca ii turnam incetisor cate putina apa calduta. La final vom adauga si uleiul si daca vi se pare ca mai e nevoie de faina, mai puteti adauga. Am observat ca uneori cantitatea de faina poate varia in plus sau minus cu aproximativ 50-70 gr, depinde de tipul de faina folosit, de calitate, grad de uscare… zic si eu.
Apoi lasati masina sa isi faca damblaua sau puneti aluatul la loc cald, ferit de curenti de aer rece. Lasati-o pe modul de framantat si dospit.
Cand a crescut, luati cate o bucatica si intindeti cu sucitorul. Puneti in mijloc branza sarata de tip telemea amestecata cu smantana. Ungeti aluatul si apoi rulati. Puteti inchide aluatul si parte peste parte ca un buzunaras.
Eu am facut cateva cornulete asa si apoi am intins o foaie marisoara pe care am pus restul de branza si bucatele de salam. Am rulat apoi ca la placinta.
Ungeti cornuletele cu un galbenus de ou spart in doua, trei linguri de lapte. Presarati mix de seminte si dati la cuptor pana se rumenesc, la 170 grade.
Indiferent daca le consumati reci sau calde, aceste cornulete cu branza sarata vor fi delicioase.
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Salata de boeuf cu porumb
Lasă un răspuns