Prajitura chinezeasca cu fructe tropicale
Pentru ca la noi nu e sarbatoare fara prajitura chinezeasca, si anul asta am reluat povestea. Doar ca am improvizat si am adaugat un ingredient secret. Atat de secret,incat trebuie sa vi-l destainui si voua. Pentru ca voi sunteti prietenii mei, nu-i asa? Ei bine, am adaugat fructe tropicale, din conserva de la Sun Food, fructe tropicale trecute usor prin blender. Nu cautati sa le faci pasta, ci cat sa le faramitezi mai tare. Sper ca ati inteles voi. O conserva de compot de fructe tropicale e mai mult decat aveti nevoie. Trebuie doar sa le scurgeti din zeama in care au fost conservate, sa le lasati la „zvantat” si apoi sa le treceti prin blender. Alegeti bucatile de fructe tari: ananas, mango, pentru ca nu au „inghitit” foarte mult suc din compot. In rest e doar distractie. Sa va povestesc.
Ingrediente pentru reteta Prajitura chinezeasca cu fructe tropicale
- 200 gr unt
- 200 gr zahar tos
- 200 gr miez de nuca macinat
- 6 albusuri
- 100 gr faina
- 2 linguri cacao
- 1 conserva de fructe tropicale in sirop Sun Food
- 6 galbenusuri
- 150 gr zahar tos
- un varf de cutit de scortisoara (optional)
Mod de preparare pentru reteta de Prajitura chinezeasca cu fructe tropicale
Incalziti cuptorul la 170-180 grade.
Frecati spuma untul cu zaharul tos, pana ce zaharul e aproape topit. Adaugati nucile macinate, cacaua, faina si apoi omogenizam. Incorporati albusurile batute spuma tare. La final adaugati fructele tropicale, trecute usor prin blender, nu cat sa le faceti pasta!
Turnati compozitia intr-o tava potrivita (25*35 ) tapetata cu hartie de copt. Nivelati, cu o spatula, si dati tava la cuptor cam 15 minute. Blatul nu trebuie sa fie copt in totalitate cand puneti glazura. Doar sa fie copt pe jumatate. Se va vedea putin crescut, ferm la atingere, dar moale in interior. Atunci e fix momentul in care puneti stratul de glazura.
Glazura se obtine mixand galbenusurile cu zaharul tos, pana ce totul capata consistenta densa si vascoasa, iar zaharul e aproape topit. De data asta i-am adaugat si un varf de cutit de scortisoara, pentru ca daca tot e Craciunul si anul asta nu am facut turta dulce… mna…
Turnati glazura peste blatul aproape copt, dupa cum v-am zis ceva mai sus. Nivelati, cu o spatula, in strat uniform si dati tava din nou la cuptor pana ce glazura e coapta, tare si ferma. In acest fel si blatul va fi copt exact cat trebuie.
Lasam prajitura la racit dupa care o taiem in patrate mari, cu ajutorul unui cutit cu lama lunga si tare, sters si incalzit bine in apa fierbinte dupa fiecare taietura. In felul asta glazura nu se va crapa foarte tare.
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Fursecuri bulgari de zapada
Lasă un răspuns