Melci cu 3 feluri de branza sarata
Nu stiu cum se face, dar am cam incurcat retetele astea de aluaturi si am dat cu totul si cu totul alta reteta celor care mi-au cerut asta in privat. Asa se face ca m-am hotarat (brusc) sa scriu reteta si aici, nu de alta dar imi vine simie pofta de niste melci misto (de aluat, ofc!) si nu voi mai sti ce si cum sa pun in aluatul asta minune. Este un aluat simplu, clasic de placintele si daca il cautati pe aici pe blog il gasiti in diverse variante dulci sau sarate. Dar melcusorii astia arata super misto si-s numai buni la lorice ora. Deci, notati!
Ingrediente pentru reteta de Melci cu trei feluri de branza
- pentru aluat:
- 350 gr faina
- 150 gr unt
- 50 gr zahar
- 100 ml lapte
- 1 ou
- 1 plic de drojdie uscata sau un cubulet de drojdie proaspata
- un varf de cutit de sare
- pentru umplutura:
- 150 gr branza sarata de tip telemea
- 100 gr branza gouda
- 100 gr cascaval
- 50 gr smantana foarte grasa
Mod de preparare pentru reteta de Melci cu trei feluri de branza
Mai intai faceti aluatul, astfel ca intr-un bol amestecati faina, drojdia, zaharul, untul usor topit, laptele si oul. Framantati si faceti un aluat pe care il lasati la loc caldut, ferit de curent, pentru a dospi binisor.
Intr-un bol pregatiti umplutura. Razuiti telemeaua, branza de tip gouda si cascavalul. Toate pe razatoarea mica. Adaugati smantana si amestecati pana ce totul devine o pasta densa.
Luati apoi aluatul si rasturnati-l pe masa infainata. Luati cate o bucata de aluat, de marimea unei mingiute de ping-pong si intindeti-o cu sucitorul intr-o forma alungita, ca pentru cornulete. Intindeti cate o lingura din compozitie pe intreaga suprafata. Rulati apoi aluatul ca un rulou, dupa care rulati-l astfel incat sa ii dati forma unei cochilii de melc.
Asezati melcii de aluat in tava, peste o hartie de copt. Ungeti-i cu un galbenus de ou spart in doua linguri de lapte rece si presarati seminte, mac etc.
Dati tava la cuptor, in cuptorul incalzit inainte, pentru 30-40 minute la 180 grade.
Scoateti tava si lasati-i sa se raceasca de tot inainte de a-i consuma.
Sunt buni si a doua zi.
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Clatite cu branza si piersici
Lasă un răspuns